Title of a News Article

Valilikten açıklama geldi...

Valilikten açıklama geldi...
banner206

Sınıra gelerek incelemelerde bulunan Urfa Valisi İzzettin Küçük, gazetecilerin sorularına sinirlenince polis 4 gazeteciyi gözaltına aldı.

Sınıra gelerek incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, gazetecilerin sorularına sinirlenince 'alın bunları' diye talimat verdi ve polis 4 gazeteciyi gözaltına aldı.

 

VALİ'Yİ KIZDIRAN SORU

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, valinin açıklamasının ardından Evrensel muhabiri Hasan Akbaş, "Bazı Til Ebyad'lılar Akçakale'de IŞİD'liler bulunduğunu ve tedirgin olduklarını, can güvenlikleri bulunmadığını söylüyor. Bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapar mısınız" diye sordu.

 

"ALIN BUNLARI" TALİMATI

Bunun üzerine "Bitti" diyerek soruya yanıt vermeyen vali, polislere gazetecileri işaret ederek 'alın bunları' dedi.

 

4 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, Akbaş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Pınar Öğünç ile gazeteciler Özlem Topçu ve Deniz Yücel'i gözaltına aldı.

 

ŞANLIURFA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Şanlıurfa Valiliği, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, söz konusu haberleri yalanladı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bugün (16/06/2015 ) bazı basın yayın organlarında “ Vali Sorulara Sinirlendi, 4 Gazeteciyi Gözaltına Aldırdı” şeklinde haberler yayınlanmıştır.

İlimiz Valisi Sayın İzzettin Küçük, bugün öğleden sonra Tel Abyad’dan Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesine geçiş yapan Suriyelileri ziyaret etmek ve son durum hakkında yetkililerden bilgi almak üzere ilimiz Akçakale ilçesine gitmiştir. İlk olarak Akçakale Gümrük Kapısında sağlık kontrolü yapılan Suriyeli misafirleri ziyaret eden Valimiz İzzettin Küçük; ardından bölgede çalışan gazetecilere açıklamalarda bulunmuştur. 

Bu sırada gazetecilerin Valimiz İzzettin Küçük’e soru sorması üzerine Valimiz İzzettin Küçük, soruları cevaplamayacağını belirterek açıklamalarını sonlandırmıştır. Bölgenin sınırda oluşundan kaynaklanan hassasiyetler gereği Valimiz İzzettin Küçük’ün açıklamalarının ardından bazı gazetecilerin kimlik kontrolleri yapılmıştır. Haberlerde ve sosyal medyada iddia edildiği gibi gazetecilere yönelik her hangi bir gözaltı söz konusu değildir.

Kamuoyuna duyurulur.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195