Title of a News Article

Vali’nin ağzından bal damladı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  “Türkiye’deki sanayi hamlesinin en güçlü il Şanlıurfa’dır. 55 Fabrika açılışa hazır, 105 tane fabrika yer bekliyor” dedi.

Vali Küçük, Şanlıurfa’da sanayi yatırımlarını değerlendirdi. Türkiye’deki sanayi hamlesinin en güçlü ilinin Şanlıurfa olduğunu belirten Küçük, “55 Fabrika açılışa hazır, 105 tane fabrika yer bekliyor. Gelecek hafta Pınar Süt’ü açıyoruz. Aynı zamanda Ayakkabıcılar Sitesinin protokolünü de imzalayacağız, fabrikatörlerimiz bunun için İstanbul’dan gelecekler. Yaklaşık 15 fabrika kurulacak ve 5 Bin kişi çalışacak. Cuma günü ise Tekstil Kent’in temelini atacağız, 25 fabrika nihai aşamada yapılacak. Burada da 7 ile 9 bin kişi çalışacak. Bu hareketin başka bir ilde olduğunu tahmin etmiyorum. Bu saydıklarım sadece toplu olan sanayi bölgeleri, bunun dışında da yapılan fabrikalar, bitme aşamasına gelen fabrikalar var, büyük bir hareketlilik var. İnşallah haziran ayı içerisinde de 3. Organize Sanayi Bölgesine sıra bekleyen fabrikalara yer vereceğiz. Burada da 120 fabrikanın yapılacağına inanıyorum. Bunların hepsi ile birlikte 20-30 Bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu gelişmeler Güneydoğu’daki en büyük kalkınma hamlesidir” dedi.

Şanlıurfalılara da çağrıda bulunan Vali Küçük, “Şanlıurfa’nın geleceği sanayidedir. Elbette inşaatta falan önemli ama büyük bir potansiyel var bunu Şanlıurfa dışındaki sanayici görüyor. Eminim Urfalı yatırımcılar da, iş adamları da bu fırsatı, bu avantajı görecek ve harekete geçecektir” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195