Title of a News Article

Vatandaşı çileden çıkaran proje!

.

Karaköprü-Evren Sanayi çevreyolu yapımına başlandı. Dolgu yapılarak metrelerde yüksekte yapılacak yol nedeniyle çevredeki ev ve işyerleri mağdur duruma geldi. Çevredeki vatandaşlar, yolun dolgu yapılarak yapılmasını eleştirerek, “Bu yol düz zeminde yapılmalıdır” önerisinde bulundular.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü-Evren Sanayi çevreyolunun yapımı için start verdi. Yüklenici firmanın iş makineleri Ahmet Yesevi ile Devteşti Mahallelerinde yol yapım çalışmalarına başladı. Bu iki mahalleden geçecek yol için metrelerce dolgu yapılıyor. Çok sayıda apartmana sıfır bir şekilde yapılan yol çalışmaları kapsamında 7’şer metrelik duvar yapılacağı da öğrenildi. Bu nedenle çevrede bulunan birçok evin giriş katı ile işyerlerinin önü tamamen kapanacak. Ayrıca metrelerce yükseklikte yapılacak yol, söz konusu evlerin birinci katları ile aynı seviyeye gelecek.

Vatandaşlar tepkili

Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan bu çevre yolu projesine çevredeki vatandaşlar tepki gösteriyor. Daha önceleri çevre yolu yapılacağına sevindiklerini vurgulayan vatandaşlar, “Ancak şuanda çok üzgünüz. Çünkü metrelerce yüksellikte ve evlerimize sıfır bir şekilde yapılacak yol evlerimizi, işyerlerimizi neredeyse yok edecek. Şuanda iş makineleri evlerimizin dibinde çalışıyor. Bu yol böyle olduğu takdirde hepimiz perişan olacağız. Belediyenin bu projede değişiklik yapmasını bekliyoruz, bizi mağdur etmesinler. Bu yolun dolgu yapılmadan düz bir zeminde yapılmasını bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi umarız bizim bu perişanlığımızı göz önüne alır projede istediimiz bir şekilde revize gerçekleşir” dediler.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 13:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
SALİH  BALIK
SALİH BALIK - 8 yıl Önce

düz zemine yapılsın deniyor...ama kışın suyun altında kalırsa da yapılınca niye gerekli önlemler alınmıyor diye sormaya başlıyoruz...

SIRADAKİ HABER

banner195