Title of a News Article

Ve yasaklandı, Bakan Çelik açıkladı..

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Habertürk televizyonunda Aysun Torun'un canlı yayın konuğu olarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bomba yapımında kullanılan nitratlı gübrenin satışının yasaklandığını belirten Bakan Çelik, "Tarımsal verimin arttırılması açısından gübre son derece önemlidir. Bu açıdan baktığımız zaman Türkiye'de gübre kullanımının 5.5 milyon ton civarında olduğunu görüyoruz. Nitratlı gübre oranı ise yüzde 30'larda yani bir buçuk milyon ton civarında Türkiye'de nitratlı gübre kullanılmaktaydı." dedi.

Bakan Çelik, Bu bahsettiğimiz 4 ana gübre grubunda toplanabilir nitratlı gübreler. Bunlar el patlayıcı dediğimiz patlayıcı olarak kullanılıyor. Tabi bir tarım girdisinin polisimizin, askerimizin, vatandaşımızın şehit edilmesine dönük kullanılması son derece büyük bir talihsizliktir. Bu çerçevede bütün güvenlik birimleriyle yaptığımız toplantıda birçok önlemler alınma imkanı var ve alındı. Bunu biraz daha kökten çözme noktasındaki kararsılığımızın gereği olarak nitratlı gübrenin sezon itibariyle en az kullanıldığı sezonun içerisine geçiyoruz. Bunu da dikkate alarak üreticilerimize hiçbir yansıması olmaz diyemeyiz, çünkü alışıla gelmiş bir kullanım düzeyi var. Mutlaka vardır ama çok minimum düzeydeki bu nitratlı gübrenin kullanılmamasından kaynaklanan durum ile bölgede yaşanan sorunları mukayese ettiğiniz zaman yasaklanmasının doğru olacağı kararını aldık." Diye söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195