Title of a News Article

Vekiller, Cumhuriyet Bayramını kutladı

 Vekiller, Cumhuriyet Bayramını kutladı
banner206

Şanlıurfa Milletvekillerinden Kasım Gülpınar, Seydi Eyyüpoğlu, Halil Özcan, Abdulkerim Gök ve Emin Önen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle birer kutlama mesajı yayınladılar.

Milletvekili Kasım Gülpınar, mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi veren, milletimiz tarafından kurulan Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz” diyerek, şunları kaydetti;

“Tarihimizin bu anlamlı gününde, bizleri bugünlere taşıyan, bağımsız ve güçlü bir ülkenin vatandaşları olarak bu gururu yaşamamızı sağlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hayatlarını ülkemize ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne adayan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum. Aradan geçen 91 yılda, Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği uygarlığa ulaşma çizgisi doğrultusunda hızla ilerleyen Cumhuriyetimiz bir başarı hikâyesidir. 21. yüzyıldaki gelişmelerin merkezinde; siyasi, ekonomik, kültürel, sağlık, eğitim ve askeri gücü her zorluğun altından kalkmayı başaran Türk Milleti ve tarihinden aldığı ilhamla Cumhuriyetimizi daha da parlak bir geleceğin beklediğine olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Milletimizin ve Şanlıurfalı hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Cenab-ı Allah’ın nice bayramları kutlamamızı milletimize nasip etmesi temennisiyle,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’

 

Eyyüpoğlu’nun mesajı

Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin aradan geçen 91 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

Eyyüpoğlu,  Atatürk'ün millete en büyük hediyesinin "egemenliğin kayıtsız şartsız millette ait olduğu" cumhuriyet rejimi olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti;

"Ülkemiz cumhuriyetin ardından geçen 91 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Bugün her zamankinden daha kuvvetli, her zamankinden daha emin adımlarla ilerleyen, gelişen ve güçlenen cumhuriyetimiz bu gelişmeyi hızlandırarak devam ettirecek ve 2023 yılında 'Lider Ülke Türkiye' hedefi gerçekleşecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

 

Özcan’ın mesajı

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise, mesajında, “Devletimizin hep güçlü, milletimizin hep mutlu olması dileklerimle, 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun” diye ifade etti.

 

Gök’ün mesajı

Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök ise, mesajında şunları dile getirdi;

“Tarihe altın harflerle yazılmış istiklal mücadelesinin ardından kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 91.yıldönümünü kutlamanın gururu, heyecanı ve bilinci içindeyiz. Bunu sizlerle paylaşmaktan onur ve mutluluk duymaktayım.

Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır.Bir taraftan Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin geldiği nokta itibariyle sevinç yaşarken diğer taraftan Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle büyük üzüntü yaşıyoruz. Bu zor dönemde de kardeşliğimizin, birlik, beraberlik ve dayanışmamızın daha da kuvvetleneceğine olan inancım sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen büyüklerimizi, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

 

Önen’in mesajı

Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen de, mesajında, iç ve dış düşmanlara rağmen ülkemizi kimsenin parçalamayacağını, demokratik çözüm süreci ve yeni Anayasamızın da hayata geçirilmesiyle dil, din, ırk ayrımı yaparak kimsenin birliğimizi bozamayacaklarını ve bozmalarına da izin vermeyeceklerini, milletçe birbirimize dana fazla kenetlenmemiz gerektiğini söyledi. Milletvekili Emin Önen mesajında, Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeniden hayat bulduğunu söyledi.

Önen, Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümünün büyük bir sevinç ve gururla kutlandığını, milletçe bu heyecanı paylaştıklarını belirterek, “Dünyanın da yakından takip ettiği gibi, son yıllarda demokratikleşme alanında gerçekleştirilen kapsamlı düzenlemelerin, ülkemizi çevremizde değişim isteyen halklar için bir ilham kaynağı haline getirdiğini görmekteyiz. Arap coğrafyasında yaşanan gelişmelerin, ülkemizin bölgesindeki seçkin konumunu, sahip olduğu değer ve ilkelerin önemini gösterdiği inancındayız. Türkiye’nin dikkat çeken bir başka yönü ise, akılcı, gerçekçi bir dış politika izlemesi, bölgesinin ve dünyanın istikrar, huzur ve refahı için daha çok gayret sarf etmesidir. Türkiye çözüm odaklı politikalarıyla, ihtilafların çözümünde aktif rol üstlenmektedir. Gururla ifade etmek isterim ki, her alanda büyük dönüşümler yaşayan Türkiye geleceğin ülkesi olarak gösterilmektedir. Bu duygu ve düşünceler ışığında Şanlıurfalı hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195