Title of a News Article

Vekillerden mesaj var

 Vekillerden mesaj var
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri M. Kasım Gülpınar, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Halil Özcan ve Abdulkerim Gök Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladılar. 

Milletvekili Gülpınar, yayınladığı mesajında, İslam Alemi için ayrı bir önem arz eden üç aylar içerisinde mübarek gecelerin manevi huzurunu, feyz ve bereket atmosferini birlik, beraberlik içerisinde paylaşıyor olmanın huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Gülpınar, mesajında şunları kaydetti;

“Amellerimizin Alemlerin Rabbi’ne iletildiği, bu rahmet gecesinde, günahların affına vesile olan bu mübarek gecede, bizlere düşen hesaba çekilmeden kendimizi ve nefsimizi hesaba çekerek bu bereketli gecelerin nimetlerinden hakkıyla yararlanabilmek olmadır. Gönüllerin nurani bir hava ile dolu olduğu bu mübarek zamanların etkisinin ömür boyu yaşamımıza çizgi olması temennisiyle, tüm İslam aleminin mübarek Berat Kandilini tebrik ediyor, İslam alemi ve insanlık için birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma vesilesi olmasını diliyorum.”

 

Kaçar’ın mesajı

Milletvekili Mahmut Kaçar da, yayınladığı mesajında berat, borçtan, cezadan, günahtan kurtulmak, arınmak demek olduğunu belirterek, “Yüce Allah’ın kullarına olan merhameti sonsuzdur. Berat Gecesi de, Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri kat kat fazla mükafatlandırdığı bir zaman dilimidir. Bu manevi iklimin hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşanan acılara çare olmasını diliyorum. Aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Milletimizin birlik ve beraberlik duygularının doruğa çıktığı Kandil geceleri kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır

.Bu duygu ve düşüncelerle tüm Şanlıurfalı hemşerilerimin ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini kutluyor, bu gecede yapacağımız ibadet ve duaların günahlarımızdan kurtulmamıza vesile olmasını diliyor, Berat Kandilinin insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

Akyürek’in mesajı

Milletvekili Mehmet Akyürek de, mesajında, kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin arttığı çok özel geceler olduğunu bildirdi.

Berat Kandilinin İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biri olduğunu belirten Akyürek, bu gecenin kulun yalvarış ve yakarışlarını yüce Mevlaya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut ve huzur gecesi olduğunu kaydederek, tüm Müslüman âleminin Berat Kandilini kutladı.

 

Özcan’ın mesajı

Milletvekili Halil Özcan da, Beratın; zulmetten nura, esaretten hürriyete, günahtan sevaba yöneliş ve ulaşmanın adı olduğunu vurgulayarak, mesajında şunları dile getirdi;

“Bu kutlu gece Allah'ın kendisine kul olabilme şerefine ulaşan inananların beratına sebep olacak bir gecedir. Kardeşliğin, dostluğun, sevginin, barışın berata esas olduğu gecedir. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce Allah'a sığınarak günahlarından arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkaralım. Böyle feyizli ve Bereketli gecelerde anne ve babamızın hayır dualarını alalım ve çevremizle insani ilişkilerimizi daha da güçlendirelim. Bu vesile ile bütün Urfalı Hemşerilerimin ve İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

 

Gök’ün mesajı

Milletvekili Abdulkerim Gök ise, mesajında şunları kaydetti;

“Milletimizin manevi dünyasının şekillenmesinde çok özel bir yere sahiptir kandiller.

Mübarek Üç Ayların içinde yer alan Berat Kandili:Allah’ın dünya semasına tenezzül buyurduğu; kullara beraatlerinin, kurtuluş fermanlarının verildiği, kurtuluşları için fırsat kapısının açıldığı umumî bir af gecesidir.

Berat Kandilinin birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştireceğine eminim.

Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin ve hemşerilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu güzel gecenin aramızdaki gönül bağlarını, muhabbeti, kardeşliğimizi, güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195