Title of a News Article

Vekillerden Regaip Kandili mesajı!

 Vekillerden Regaip Kandili mesajı!
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden Halil Özcan, Mahmut Kaçar ve Abdulkerim Gök, Regaip Kandili dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, yayınladığı mesajında, Regaib Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bolbol ihsan edildiği özel gecelerden biri olduğunu belirtti.

Özcan,  mesajında şunları kaydetti:

“Müslümanlar için tövbe etmenin ve manevi arınmanın müjdecisi olan Regaib Kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde huzur ve istikamet kazanmaya, menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır.Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında: ‘Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ diye dua etmiştir. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaib kandilini ve üçaylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

Milletvekili Kaçar’ın mesajı

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da, mesajında, Regaip Kandili’nin, maneviyat mevsimine girdiğimizin habercisi olduğunu vurgulayarak, “Bu gece bolluk, bereket ve fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah'ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Bu günlerde kalpler, aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır. Gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve temenniler aynı aşkla dökülür” diye kaydetti.

Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine daha fazla gayret göstermemiz gerektiğini dile getiren Kaçar, “Bu duygu ve düşüncelerle, tüm islam aleminin Regaip kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye ifade etti.

 

Milletvekili Gök’ün mesajı

Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök ise, Müslüman âlemi için kutsal  'Üç Ayların' müjdecisinin idrak edileceğini dile getirerek, “Bu mübarek günler ve geceler, kendimizi denetleme ve iç dünyamızla hesaplaşma günüdür, yaptığımız hatalardan ders alıp geleceğimiz için hazırlıklı ve tedbirli olmamıza da vesile sağlamaktadır” dedi.

Regaip Kandilimizin Başta Şanlıurfalı hemşerileri olmak üzere tüm Müslümanlık alemine rahmet getirmesini dileyen Milletvekili Gök, “Ülkemizin ve Dünya’nın sulhunun pekişmesine, Peygamberimizi ve onun insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur’an’ı yakından tanımamıza ve nuru etrafında birleşmemize; esenliklerin, tüm hemşerilerimize şefkat ve bereket getirmesini Yüce Allah (c.c.)’tan niyaz ederim, Tüm Müslüman aleminin mübarek Regaip kandilini tebrik ederim. Evinize bereket, geçmişinize rahmet, ahretinize nur dolsun. Bağışlayan ve affeden Yüce Rabbim'in (c.c.) bu hayırlı gecede ettiğiniz duaları kabul etmesini niyaz ederim. Saygılarımla." ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195