Title of a News Article

Vekillerden uyarı!

Vekillerden uyarı!
banner206

 Ak Parti’nin geleneksel istişare kampına çözüm süreci tartışmaları damga vurdu. Kampın ilk gününde ayrı bir oturumda tartışılan ve vekillerin tamamına yakının katılımıyla ele alınan çözüm süreci, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun moderatörlüğündeki kapanış oturumunda da ana gündem maddesini oluşturdu.

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre; HDP ve PKK’nın süreç içinde alan hakimiyetini artırmasından yakınan bölge milletvekilleri sürece ilişkin takvimin bir an önce netleştirilmesini isterken, hükümete, “Herşeyi Sırrı’dan (Süreyya Önder) öğreniyoruz. Bakıyoruz her dediği de çıkıyor” siteminde bulundu.

Edinilen bilgiye göre görüşmelerde bölge milletvekillerinden çözüm sürecine yönelik, takvimdeki belirsizlik, yol haritasına ilişkin yeterli bilgilendirme yapılmaması ve HDP-PKK’nın bölgede süreç içinde, alan hakimiyetini arttırması eleştirileri geldi. Ak Parti kaynaklarının Milliyet’e aktardığı bilgilere göre toplantılarda özetle şu görüş ve eleştiriler dillendirildi:

“Çözüm süreci mutlaka sürmeli ve başarıyla noktalanmalı. Ancak süreç konusunda hükümetin iradesine karşın, çözümden yana görünen HDP-PKK aslında özellikle son 1,5-2 yılda saha hakimiyetini arttırdı. Bölgede silah fiyatları patladı. Çünkü herkes silahlanmaya başladı. 500 liralık silahların fiyatı 5 bine kadar çıktı. PKK bu süreçte devletin hoşgörüsünden merhametinden istifade ederek, alan hakimiyetini artırarak güçlendiriyor. Süreci adeta bu amaçla kullanıyor. İstemedikleri peşmergenin geçişini bile istismar ettiler, kendi şovlarına dönüştürdüler.”

Toplantılarda vekillere sık sık, “Konuşulanlar burada kalsın. Basına, dışarıya sızdırılmasın” uyarısının yapıldığı öğrenildi.

 

Vekil eşleri de bilgilendirilecek

Kampta Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ise, milletvekili eşleriyle bir araya geldi. Kadın kollarının çalışmaları hakkında sunum yapılan toplantının sohbet bölümünde söz alan vekil eşleri partinin çalışmalarına daha aktif katkı sunmayı arzu ettiklerini ifade etti. Sare Davutoğlu, bu talepler üzerine, “Doğru sizler de eşleriniz gibi gittiğiniz her yerde sorulara muhatap oluyorsunuzdur. Bu açıdan sizlerin de çalışmalara ilişkin bilgilendirilmenizde fayda var” değerlendirmesini yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise,  başta sosyal yardımlar olmak üzere vekil eşlerine yönelik bakanlığının çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantıları yapabileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2014, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195