Title of a News Article

Viranşehir, Akyürek ile şahlandı

Viranşehir, Akyürek ile şahlandı
banner206
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, 2011 seçimleri öncesi halka verdiği seçim vaatlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in seçim bölgesi olan Urfa’nın Viranşehir İlçesi, son dönemde yatırımların merkezi oldu. Milletvekili Akyürek’in girişimleri sonucunda sağlıktan spora, eğitimden sanayiye birçok alanda yatırımın yapıldığı Viranşehir, son yıllarda gelişimi ile dikkat çekti.

2011 Yılında yapılan genel seçimlerde Viranşehir bölgesinden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM'ye giden Mehmet Akyürek, son yıllarda Viranşehir'e yapılan büyük projelerde büyük emeği bulunuyor.

Viranşehir'in gelişmesi için elinden geleni ya-pan Urfa'nın başarılı milletvekillerinden Mehmet Akyürek, son 3 yıldır Hükümetin Viranşehir'e yaptığı tüm hizmetlerde imzası yer alıyor. Akyürek, Viranşehir'e yapılan ve yapımı devam eden hizmetlerde Bakan Faruk Çelik ve çalışma arkadaşı milletvekillerinin uyum içerisinde olmalarından dolayı halka hizmet olarak yansıdığını söyledi. Akyürek, Viranşehir İlçesinde yapılan yatırımlarla ilgili Urfastar Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Akyürek, hizmetlerini şöyle sıraladı:

Devlet Hastanesi hizmete açıldı

200 Yataklı Devlet Hastanesi 4 Haziran 2012 tarihinde hizmete açıldı.  Acil hastaların nakli için helikopter pisti yapıldı. Yaklaşık 50 uzman doktor görev yapmakta olup, yardımcı sağlık personeli eksiklikleri bakanlığa iletildi.Takip ediliyor. 433 personel(250 kadrolu) çalışıyor, 2013 yılında 452 bin hasta muayene oldu.

Mevcut Hastaneyi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne dönüştüreceğiz. Hastanenin arazisi inşaat karşılığında TOKİ'ye devredildi.TOKİ tarafından iş merkezi yapılması planlanıyor.Yıkım ihalesi ve yıkımı gerçekleşti.

 

20 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapacağız

Yeni devlet hastanesi bünyesinde açılması planlanıyor. Diş için 8 ünitenin alımı yapıldı, daha sonra genişletilecek.Hastanedeki diş ünitesi Sn. Müsteşar Prof.Dr.Nihat Tosun talimatıyla 20'ye çıkarıldı. Mevcut hastanenin içinde hizmet verecek.

 

Aile Sağlık Merkezleri yapılıyor

Viranşehir İlçe Merkezinde ve köylerimizde nüfus yoğunluğu ve ulaşımı dikkate alıp, yeni bir planlama ile ihtiyacı karşılayacak aile sağlık merkezleri yapacağız. Arsa tahsisleri var.Karakuzu aile Sağlığı Merkezi (3 hekimlik ve eczaneli) TOKİ tarafından ihale edildi. İnşaatı tamamlandı. Hürriyet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Merkezi, ilçe sağlık müdürlüğü, 112 acil istasyonu olarak Aralık 2014'de inşaat ihalesi yapılacak. Sarpin ve Usluca ASM 2-3 Şubat 2014 özel idare tarafından ihale edildi. Sayın bakan ile temelleri atıldı. İnşaatlar tamamlandı. Ayaklı-Elbeğendi-Germen-Yaban-Karacadağ ASM'leri 2015 yılları için programlandı.

 

Farklı eğitim programlarında 5 adet yeni Lise yapıldı

Fen Lisesi - Anadolu Sağlık Meslek Lisesi - Kız Anadolu Lisesi - Yenişehir Anadolu Lisesi - Viranşehir Ortaokulu - Girne Ortaokulu 15-16 Mayıs 2013 tarihlerinde ihaleleri kaymakamlık tarafından yapıldı. İnşaatlar tamamlandı, eğitim öğretime açıldı. Milli eğitim bakanlığınca eyüpnebi çok programlı lisesi (2 atölyeli) ve Şırnak mahallesi 32 derslikli anadolu lisesi  ocak 2015'de ihale edilecek.

200 yataklı kız öğrenci yurdu yapacağız. Eğitim kampusu içinde 300 kız öğrenci+300 erkek öğrenci pansiyonu programa alındı.Ayrıca ihalesi yapılan okullar içinde 6 tanesinde pansiyon bulunmaktadır.

Rehberlik Araştırma Merkezi yapacağız. Eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasında hizmete devam ediyor. Yeni bina için arazisi var. İnşaat teklifi Bakanlığı yapıldı. Faaliyetlerine eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasında devam etmektedir.

 

Hükümet konağı yapılıyor

Viranşehir’e Hükümet Konağı da yapılıyor. 27.02.2014 tarihinde 5 Milyon 680 Bin TL’ye ihale edildi . Sayın Faruk Çelik'in katılımıyla temeli atıldı. İnşaat hızla devam ediyor.

 

TOKİ konut yapıyor

TOKİ, ilk etap 616 konut (467 2+1, 149 3+1) cami, okul ve 50 adet işyeri bulunan alışveriş merkezi 03.04.2014'de ihale edildi. İnşaat başladı, hızla devam ediyor.Projeye 480 adet konut daha eklendi. İhale aşamasına gelindi.

TOKİ ile birlikte Eyyubnebi Beldesinde tarım kent projesi kapsamında Eyyubnebi evleri yapacağız,

proje çalışması bitti.Kültür ve Turizm Bakanlığınca onaylandı. 81 konut, 1 camii 24 Şubat'ta ihale edildi. Proje değişikliği yapıldı, inşaat başlıyor.

 

Organize Hayvancılık Merkezi oluşturacağız

Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde İhtisas Orgazine Sanayi ile ilgili daire bşk. kuruldu. Ön görüşme yapıldı. Yönetmelik kaymakamlığa gönderildi.

Viranşehir-Kızıltepe arası bölünmüş yolu 2012’de bitirildi. Refüj, terminal kavşağı  ve ışıklandırma çalışmaları devam ediyor.Viranşehir-Diyarbakır arası yolu karayolları standartlarına getireceğiz, iyileştirme yapılacak. Bölge teklif yaptı. Viranşehir- Karakeçi- Siverek arası yolu karayolları standartlarına getireceğiz, Proje çalışması devam etmektedir.

Viranşehir çevre yolu bitirilecektir, 13.02.2012 tarihli bakan onayı ile karayolları ağına alınmış olup Kasım 2012 tarihinde proje  ihalesi yapıldı. Zemin etütleri tamamlandı. Diyarbakır Bölge Müdürlüğüne ihale yetkisi verildi.

 

Kültür merkezi yapılacak

Viranşehir Belediyesine ait kültür merkezi olmakla birlikte kamu kurumları tarafından yeterli derecede kullanılamadığından Konferans ve seminerler için ihtiyacı karşılayacak bir merkeze ihtiyaç vardır. GAP Yüksek Kurulu ve YPK'dan geçmiş olup kültür bakanlığının yatırım programına dahil edilmesi için değerlendiriliyor.

Eyyübnebi Beldesindeki Hz. Eyyüb, Hz.Elyesa ve Hz. Rahme Türbesinde restorasyon, çevre düzenlemesi ve 25.000 m2’lik alanda ziyaretçilere yönelik, sosyal donatı ve peyzaj düzenleme projesi 2012 yılında bitirildi. Otel inşaatı tamamlanarak  kiraya verildi.

Viranşehir-Ceylanpınar-Harran Ovaları Cazibe Sulama Projesi ile 154 yerleşim yerinde 95. 000 ha. alanı sulanacak. MC 1. İhalesi yapıldı, MC 2. 04.11.2013'te ön yeterlilik ilanına çıkıldı. (proje büyük olduğu için) süreç devam ediyor. İhalesi yapıldı, Eylül ayında inşaat başladı.                                                                      MC 3 Eylül2014'te ihale edildi. Viranşehir Pompaj 1. Aralık 2014'de ihale ilanına çıkılacak.                                                                                                     Viranşehir Pompaj 2.  2014 aralık ihale ilanına çıkılacak.(İki proje birlikte ihale edilecek)

Viranşehir-Siverek- Hilvan- Pompaj Sulama Projesi ile 196 yerleşim yerinde 158 000 ha. alanı alanı sulayacağız, Proje yapımı çalışmaları devam ediyor. 2015 inşaat ihalesine çıkılacak.

 

Küçük Dikme çevresi ağaçlandırılıyor

Tapuda ağaçlandırma sahası olarak tescil edildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazineye ait arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğünden  arazinin devri istendi. Başbakanlık onayı çıktı. Proje çalışması bitti. İhale yapıldı, çalışmalar devam ediyor. DSİ 2 adet sondaj açtı, dikim başladı.(156 bin fıstık-1000 ceviz-30 bin çam-4000 badem dikildi) bakım ve sulama devam ediyor.

 

Viranşehir’in içme suyu sorununu çözeceğiz

İçme suyu temini ile ilgili etüd çalışmalarına başlanmıştır. İlçenin kuzeyinde açılacak artezyen kuyularıyla su sağlanması planlandı. 10.09.2013'de Genel Müdürlük tarafından proje ihalesi yapıldı. Nisan 2015'de proje tamamlanacak.

Viranşehir İlçe merkezi girişindeki Cırcıp deresi ıslah edeceğiz. Duali Deresi taşkın koruma inşaatının 14.06.2013 ihale süreci başladı. 25.07.2013'te ihalesi yapıldı sözleşme Kasım ayında imzalandı inşaat başladı.

Köylerimizin tamamının yerleşim planlarını yaparak elektrik, yol, içme ve sulama suyu, kanalizasyon, köy içi parke taşı döşeme, okul, öğretmen, sağlık, lojman, köy odası, camii, imam, kuran kursu gibi taleplerini karşılayarak, yaşanan sorunlarını çözeceğiz, 2012-2013 Yıllarında köylere yaklaşık 80 adet artezyen kuyusu açılmış olup,2013 yılı sonuna kadar toplam 337 km. köy yolunun asfaltlanması tamamlanmış olup 393 km. köy yolu stabilize kaplama yapılmıştır. Çalışmalar 01.01.2014'den itibaren devam etmektedir.  22 Köy'de kanalizasyon şebekesi yapıldı.

2013 yılı için 31 okul 545 derslik planlandı. İhaleler kaymakamlık tarafından yapılıyor 3 yıl içinde bitirilecek. Çoğu tamamlandı, teslim alındı.

 

4 Yıllık Sağlık Yüksekokulu kuruldu

Harran Üniversitesi Senatosundan karar çıktı. YÖK başkanlığı onayladı ve bakanlar kuruluna gönderildi, 08.09.2012 Tarihli Resmi Gazetede Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı. 20.12.2012 ihalesi yapıldı. İnşaatı MYO ile ortaklaşa 5 Milyon TL’ye ihale edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Faruk Çelik’in de katıldığı toplu temel atma töreni ile inşaat başladı ve tamamlandı.

Viranşehir’e yeni adalet sarayı yapıldı. Şuan hizmet vermektedir. Viranşehir Küçük Sanayi Sitesi yapımı da devam ediyor. Arazi satışı Maliye Bak. Milli Emlak Genel Müdürlüğünce imzalandı. Başbakanlık onayı çıktı. Proje tamamlandı.25 Milyon TL. kredi Halk Bankasınca onaylandı. İhale yapıldı, şantiye kuruldu, inşaat devam ediyor.

Gençlik Merkezi yapılıyor. İhalesi ve yer teslimi  yapıldı.(Yaklaşık maliyet 3 Milyon) çalışmalar başladı. İnşaat tamamlandı. Açılışı yapılacak.

 

Yükseköğretim Öğrenci Yurdu yapılacak

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce 300 öğrenci kapasiteli (projede artabilir) yurt planlaması yapıldı. Hazine arazisi tahsis edildi. 2013 yatırım programı için Devlet Planlama Teşkilatınca Kalkınma Bakanı Sn. Cevdet Yılmaz onayladı. Proje ihalesi yapıldı. 2015'te inşaat ihalesi yapılacak.

 

TİGEM arazilerinde yaşayan göçerlerin sorunu

TİGEM Ceylanpınar arazilerinde dağınık halde yaşayan göçer ailelerin Mardin Ceylanpınar sulama kanalının kuzeyinde yer alan araziye yerleştirilmeleri ve sosyal donatı, altyapısı olan merkezlerde yaşamaları için arazi tahsisi konusunda kanun çıkartılması sağlandı. Konut ve sosyal donatı için proje çalışmaları valilikçe devam ediyor. İfraz ve imar işleri tarım bakanlığınca yapılıyor. Tapu dağıtımı yapılacak.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195