Title of a News Article

Viranşehir Belediyesi'nin başarılı korona karnesi…

Viranşehir Belediyesi'nin başarılı korona karnesi…
banner206

AK Parti Gönül Belediyeciliğinin Türkiye'deki en güzel örneklerinin sergilendiği Viranşehir'de, halkla birlikte yönetim ilçenin her bölgesine yansıdı. Korona salgını tehdidine karşı 'Panik Yok, Tedbir Var' ilkesi ile hareket eden Viranşehir Belediyesi, tüm imkânlarını halk sağlığı için seferber etti.

Belediye Başkanı Salih Ekinci döneminde sosyal belediyecilik hizmetlerinde atağa geçen Viranşehir Belediyesi, gerek ilçe merkezinde gerekse kırsal kesimlerde uygulamalarına hız vererek vatandaşının yanında oldu. Özellikle Koronavirüs salgınını tüm dünya ile birlikte Türkiye'ye tehdit ettiği bir dönemde Viranşehirli hemşerilerinin sağlığına hassasiyet göstererek hijyen ve dezenfekte çalışmalarına ağırlık veren Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin bu yaklaşımı Viranşehirliler tarafından da takdirle karşılandı.

AK Parti Belediyeciliği olarak ilçenin huzur ve refahı için mesai kavramı gözetmeden hizmet verdiklerinin altını çizen Başkan Salih Ekinci de "Süreçte ilk olarak hemşerilerimizin sağlığını ön planda tutuyoruz. Bununla birlikte diğer hizmetlerimiz de aksama oluşturmadan ve dur durak demeden planlamalarımızı sürdürüyor. Hem sağlık hem hizmetle Viranşehirli halkımızla bir ve birlikte hareket ediyoruz"  diyerek sürecin en kısa sürede atlatılmasını arzu ettiklerini söyledi.

İŞTE VİRANŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SON 45 GÜN İÇERİSİNDEKİ KORONA VİRÜSLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI:

VİRANŞEHİR’DE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Viranşehir Belediyesi, Koronavirüs Önlemleri Kapsamında İlçede Dezenfekte Çalışmalarına Başladı.

Tüm dünyada tedirginliğe neden olan Koronavirüs salgınına karşı Viranşehir Belediyesi, kentteki tedbirlerini en üst seviyeye çıkarttı.

Viranşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Belediye hizmet binası, Kaymakamlık, Kültür Merkezi, Spor Kompleksi, resmi kurumlar ve vatandaşların toplu olarak kullandığı alanlar dezenfekte edildi.

Resmi kurumlar ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte çalışmalarına başladıklarını belirten Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından başta resmi kurumlar olmak üzere toplu yaşamın olduğu tüm noktalarda

en üst seviyelerde tedbirlerimizi alıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında özellikle korona virüs ve diğer tüm virüslere karşı dezenfekte çalışması yaptık. Çalışmalarımız rutin olarak devam edecek" dedi.

İçişleri Bakanlığının “Koronavirüs tedbirleri” kapsamında yayımladığı genelgenin ardından Zabıta ekiplerinin umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten işletmelere gerekli uyarıda bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, “Panik yok, Tedbirlerimizi alıyoruz.

Alınan tedbirlere uyulursa bu zor süreci kolay atlatırız” diye konuştu.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİNDEN KORONAVİRÜS MESAİSİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını için Viranşehir Belediyesi çalışmalarını sıklaştırdı. İlçedeki tüm kamu kurumlarında dezenfektan çalışması yapan Viranşehir Belediyesi gıda ürünleri satan yerlerde de denetimlerini sıklaştırdı. Marketlerde miadı geçmiş ürünler tespit eden

zabıta ekipleri birçok ürüne el koydu. Diğer yandan vatandaşların gerekmedikçe evlerinden çıkmaması gerektiğini ifade eden Başkan Ekinci, "Belediye ile ilgili işlemler Web sitemiz üzerinden yapılabilir. Vatan daşlarımız bu kritik süreçte daha dikkatli olmalı. Halkın sağlığı için elimizden

geleni yapacağız. Dezenfekte çalışmalarımız sürüyor." dedi. Viranşehir Belediye Salih Ekinci belediye ekiplerinin kritik süreç geçene kadar çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

VATANDAŞLARIN BULUNDUĞU YERLERDE İLAÇLAMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Viranşehir Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) Tedbirleri Kapsamında Dezenfekte ve İlaçlama Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

Belediye Sağlık ve temizlik ekipleri, ara vermeden vatandaşların sıklıkla bulundukları yerleri dezenfekte ederek ilaçlıyor.

Viranşehir Belediyesi Sağlık ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri,Mehmet Göl Sağlık Merkezi ve çöp konteynerlerini dezenfekte etti.

Ekipler,Toplu taşıma yapılan araçlarda, kamu binalarında, ibadethanelerde, caddelerde, sokaklarda ve evsel atık konteynerlerinde dezenfekte çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ OTURMA BANKLARINI KALDIRDI

Viranşehir Belediyesi Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle aldığı tedbirleri genişletiyor. Dezektefan çalışmalarını sürdüren belediye, merkezi caddeleri ilaçlı su ile yıkarken günlük esnaf denetimini aksatmıyor.

Parklardaki salıncakları söken belediye bir adım atarak parklarda bulunan oturma bankalarını kaldırdı.Böylece Aralık mesafe izolasyona uymayanları engelleyen belediye, halkın dışarı çıkmamasını teşvik etmeye çalışıyor.

BAŞKAN EKİNCİ’DEN ESNAF ZİYARETİ

Viranşehir belediye başkanı Salih Ekinci esnafları ziyaret etti. Korona virüs nedeni ile vatandaşların evlerinde kalmasını isteyen Başkan Ekinci "Evde hayat var. Sevdiklerimiz ile daha mutlu vakit geçirmek için evde kalmalıyız. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın daha dikkatli olması lazım. Esnaflarımızı onları uyarmalı. Siz evinizde kalın. Biz size hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan ekinci sağlık çalışanları ve zabıta ekipleri iş yerlerinde dezenfekte çalışması kontrol eden Ekinci, sağlık müdürü Mahmut çetinde çalışma hakkında bilgi aldı.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA,VİRANŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YARDIM ELİ

Viranşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Başkan Salih Ekinci talimatlarıyla, yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkmalarına sınırlama getirilen 65 yaş üstü vatandaşları unutmadı. Ekipler, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını gidermek için seferber oldu.

Çin'de ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılıp, Türkiye'ye de sıçrayan yeni tip koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde alınan tedbirlere son olarak 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların dışarıya çıkmalarına sınırlama getirilmesiyle devam etti. İç İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile dışarı çıkmalarına sınırlama getirilen yaşlılar için Viranşehir Belediyesi de seferber oldu.

İlçe genelinde hijyen, temizlik ve dezenfekte çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini toplayan Viranşehir Belediyesi Sosyal Belediyecilik örneği göstererek, dışarıya çıkamayacak olan kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılar ve vatandaşlar için, yardım elini uzattı. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla vatandaşların numaralı 0552 106 63 63 telefon aracılığıyla, dışarıya çıkmalarına sınırlama getirilen ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci yaptığı açıklamada şunları söyledi;

" Değerli büyüklerimiz, Viranşehir Belediyesi emrinizde. İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız, tüm sağlık ve temel ihtiyaçları için 0552 106 63 63 numaralı Viranşehir Belediyesi Beyaz Masa iletişim hattımızdan bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Siz isteyin biz ihtiyaçlarınızı ayağınıza getiririz. Siz yeter ki evinizde kaldın biz size hizmet Edeceğiz Dedi

VİRANŞEHİR'DE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Viranşehir Belediyesi sağlık ekipleri tarafından ilçede vatandaşların yoğun kullandığı alanlar korona virüs tedbirleri çerçevesinde dezenfekte edildi.

Tüm dünyayı etkileyen korona virüs (Kovid-19) nedeniyle önlemleri artıran Viranşehir Belediye Başkanlığı ekipleri, özel kıyafetler giyerek kamu kurum ve kuruluşları ile toplu taşıma araçlarını dezenfekte ettikten sonra ilçe merkezinde bulunan tüm iş yerlerinin ve diğer alanlarda

korona virüs salgın hastalıklara karşı ilaçlama yaptı.

Belediye Başkan Salih Ekinci:" belediye olarak vatandaşların sağlığının korunması noktasında gereken önlemlerin alındığını belirterek, "İlçedeki kamu kurum ve kuruluşları, işlek yerler, toplu taşıma araçları, akaryakıt istasyonlarını ücretsiz olarak ilaçlıyoruz. Her gün yapılacak ilaçlama ve

dezenfekte işlemleriyle halkımızın sağlığını önemsiyor, oluşabilecek sorunlara karşı önceden müdahale ediyoruz. dün eski Derik caddesi , Bu günde Eski Urfa caddesinde bulunan esnaflarımızın işyerlerini ilaçlama yaptık. Temizlik noktasında alarm duruma geçtik. Viranşehir de gerekli

tedbirleri alarak bu virüsü bulaştırmadan en kısa sürede ülke olarak ta inşallah atlatacağız" dedi.

BAŞKAN EKİNCİ BANKALARIN ÖNÜNE DEZENFEKTE İSTASYONU KURDU

Tüm dünyada tedirginliğe neden olan Koronavirüs salgınına karşı Viranşehir Belediyesi, kentteki tedbirlerini en üst seviyeye çıkarttı.

Viranşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Belediye hizmet binası, Kaymakamlık, Kültür Merkezi,Spor Kompleksi, resmi kurumlar ve vatandaşların toplu olarak kullandığı alanlar dezenfekte edildi.

Resmi kurumlar ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte çalışmalarına başladıklarını belirten Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından başta resmi kurumlar olmak üzere toplu yaşamın olduğu tüm noktalarda en üst seviyelerde tedbirlerimizi alıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında özellikle korona virüs ve diğer tüm virüslere karşı dezenfekte çalışması yaptık. Çalışmalarımız rutin olarak devam edecek" dedi.

İçişleri Bakanlığının “Koronavirüs tedbirleri” kapsamında yayımladığı genelgenin ardından Zabıta ekiplerinin umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten işletmelere gerekli uyarıda bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, “Panik yok, Tedbirlerimizi alıyoruz. Alınan tedbirlere uyulursa bu zor süreci kolay atlatırız” diye konuştu.

VEFA GURUBU VATANDAŞIN TALEBİNİ ANINDA YERİNE GETİRİYOR

Viranşehir Kaymakamlığı ve Viranşehir Belediyesinin kurduğu Sosyal Vefa Grubuna gelen talepler yerine getiriliyor.

65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar vatandaşların talebini yerine getiren ekipler, yaşlılara evden çıkmaması 14 altın kurala uymalarını hatırlattı.

Çağrı merkezlerine gelen talepleri anında karşılanıyor. Kırsal mahalleden gelen talep üzerine kronik hasta olan ve 65 yaş üstü tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılandı.

VEFA GURUBU VATANDAŞIN TALEBİNİ ANINDA YERİNE GETİRİYOR

Viranşehir kaymakamlığı ve Viranşehir belediyesinin Sosyal Vefa grubuna 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar vatandaşlara desteği devam ediyor.

Viranşehir kaymakamlığına ve Viranşehir belediyesi çağrı merkezlerine gelen talepleri anında karşılanıyor.

Viranşehir kırsal mahallerinden Vatandaşlardan gelen talep üzerine kronik hastalığı olan Mustafa Özmaskan jandarma ekipleriyle birlikte gıda hijyen yardımı ve talepleri olan meyve sebze ve telefon fatura ödeme taleplerini anında yerine getirildi.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÖZEL YARDIM

Tüm dünyada tedirginliğe neden olan Koronavirüs salgınına karşı Viranşehir Belediyesi, kentteki tedbirlerini en üst seviyeye çıkarttı.

Viranşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Belediye hizmet binası, Kaymakamlık, Kültür Merkezi,Spor Kompleksi, resmi kurumlar ve vatandaşların toplu olarak kullandığı alanlar dezenfekte edildi.

Resmi kurumlar ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte çalışmalarına başladıklarını belirten Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından başta resmi kurumlar olmak üzere toplu yaşamın olduğu tüm noktalarda en üst seviyelerde tedbirlerimizi alıyoruz.

Bu çalışmalar kapsamında özellikle korona virüs ve diğer tüm virüslere karşı dezenfekte çalışması yaptık. Çalışmalarımız rutin olarak devam edecek" dedi.

İçişleri Bakanlığının “Koronavirüs tedbirleri” kapsamında yayımladığı genelgenin ardından Zabıta ekiplerinin umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten işletmelere gerekli uyarıda bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, “Panik yok, Tedbirlerimizi alıyoruz. Alınan tedbirlere uyulursa bu zor süreci kolay atlatırız” diye konuştu.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ MERKEZ CADDELERİ YIKAMAYA BAŞLADI

KORONAVİRÜS salgını tüm dünyayı kasıp kavururken merkezi ve yerel yönetimler salgın karşı tedbir alıyor. Viranşehir Belediyesi Ölümcül Koronavürs Covid 19'a karşı başlattığı çalışmaları ileri bir düzeye taşıdı.

Gerekli tedbirleri alan Belediye dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her gün belediye hoparlörlerinden Türkçe, Kürtçe ve Arapça bilgilendirme yapan belediye ilçenin ana caddelerini ilaçla yıkadı.

Temizlik çalışmasına bizzat katılan başkan Salih Ekinci, görevlilere birlikte caddeleri yıkadı.

Karacadağ Caddesinde başlayan yıkama çalışması, Eski Urfa Caddesi, Ceylanpınar Caddesi ve Eski Derik Caddesinde devam etti. Temizlik çalışması kapsamında cadde ve kaldırımlar köpüklü ilaçlı su ile yıkandı.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, çalışmaları yerinde inceledi.

İtfaiye hortumunu eline alan başkan Ekinci, Koronavirüse karşı halkı temkinli olmaya çağırdı.

Başkan Ekinci, Sağlık Bakanlığının duyduğu 14 maddelik tedbir kurallarının hayati olduğunu dille getirdi.

Alınacak tedbirlerle bu salgının en az zararla atlatılacağını vurgulayan Ekinci, "Belediye olarak üzerime düşen tedbirleri almaya çalışıyoruz.

Personelimiz ve imanlarımız ile 24saat halkımızın hizmetindeyiz. Halk olarak gerekli tedbirini alalım. Zorunlu değilse evden çıkmayalım. Bir metre Aralık mesafe izi koruyalım ve kişisel temizliğe dikkat edelim. 'ifadelerini

kullandı.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ CADDELERİ İLAÇLI SUYLA YIKADI

Viranşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı caddeleri yıkamaya devam ediyor.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Akşam halkın yoğun olarak kullandığı Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesini ilaçlı suyla yıkadı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Sağlık Bakanlığının açıklamasıyla birlikte yoğun bir şekilde

çalışmalara başladıklarını ve halkın yoğun olarak kullandığı yerleri dezenfekte ettiklerini söyledi.

Ekiplerin gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür eden Başkan Ekinci, çalışmaların hiç durmadan devam edeceğini, Viranşehir halkının içinin rahat olmasını istedi.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA!

Viranşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı yıkama, dezenfekte ve genel temizlik çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ‘Temiz Şehir Viranşehir’ sloganı ile Koronavirüs tedbirleri kapsamında Paşa Konağı caddesini ilaçlı suyla yıkadı, çöp konteynerlerini dezenfekte etti.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ İLÇEYİ YIKAMAYA DEVAM EDİYOR

Viranşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı vatandaşların yoğun kullandığı caddeleri yıkamaya devam ediyor.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ‘Daha Sağlıklı ve Hijyenik Bir Viranşehir’ sloganı ile Koronavirüs tedbirleri kapsamında Hastane karşısında bulunan Eczacılar Caddesi ve Hastane Bahçesini içerisinde dezenfekte ilacı bulunan köpüklü su ile yıkadı.

BAŞKAN EKİNCİ TULUM VE MASKE ÜRETİM ATÖLYESİNİ ZİYARET ETTİ

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM)’de tulum ve maske üreten atölyeyi ziyaret etti.

Başkan Ekinci, gönüllülük esasına göre Belediye ve Devlet Hastanesi için tulum ve maske yapan kadınları atölyede ziyaret ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yağan ve Usta öğreticilerden bilgi aldı.

Belediye Başkanı Salih Ekinci, Gönüllülük esasına göre fedakârlık yaparak tulum ve maske üretimine katkı veren usta öğreticilere teşekkürlerini iletti.

Başkan Ekinci ,“ Koronavirüs tedbir ve önlemleri kapsamında belediye olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirterek,bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız”

dedi.

Halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade eden Ekinci, Halkın sağlığı için belediye ekiplerinin adeta seferberlik ilan ettiğini söyledi.

Dezenfekte ve temizlik çalışmalarının ilçe genelinde her gün düzenli bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Başkan Ekinci, zorlu süreci ilçe halkıyla el ele verip atlatacaklarını kaydetti.

ZABITA EKİPLERİ UMUMA AÇIK İSTİRAHAT VE EĞLENCE YERLERİNİ UYARDI

Viranşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığının Korona Virüsü önlemleri kapsamında umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine yönelik yayınladığı genelgenin ardından harekete geçerek, işletme sahiplerini uyardı.

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs önemleri kapsamında 16 Mart Saat: 24.00 itibariyle geçerli olacak bir genelge yayınladı.

Yayınlanan genelgede, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri faaliyetlerinin 16 Mart Saat 24:00 itibariyle geçici bir süreliğine durdurulacağı belirtildi.

Viranşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yayınlanan genelgenin ardından önce Belediye ses yayın cihazlarından, daha sonra umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten işletmelere Bakanlığın Genelgesini tebliğ ederek, uyarıda bulundu. Genelgeye uymayan işletmeler hakkında cezai işlem uygulanacağı belirtildi

VİRANŞEHİR BELEDİYESİNDEN 3 DİLDE KORONAVİRÜS DUYURUSU

Viranşehir Belediyesi, belediye hoparlörlerinden Koronavirüs duyurularını 3 dilde anons etmeye başladı.

Belediye, Sağlık ve İçişler Bakanlığının Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı genelgeyi, Belediye ses cihazlarından Türkçe,Kürtçe ve Arapça dillerinde anons yaparak, ilçe halkına duyuru yapıyor.

Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçede farklı dinlerin, dillerin ve kültürlerin birlikte yaşadığı halklara kendi dillerinde duyuru yapmak istediklerini belirterek, hayati önem taşıyan Koronavirüs duyurusunu Türkçe,Kürtçe ve Arapça yapma kararı aldıklarını söyledi.

Ekinci, Bundan sonra’da yapılacak anonsları Türkçe,Kürtçe ve Arapça yapmayı düşündüklerini kaydetti.

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

Viranşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, periyodik olarak gerçekleştirdiklerini denetimlerini Koronavirüs nedeniyle daha da sıklaştırdı. Zabıta Ekipleri, Gıda satan işyerleri, sebze ve meyve toptancıları hali, Market Lokanta, Manav ile fırınlar denetledi.

İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda mühendislerinin de Zabıta ekiplerine eşlik ettiği denetimlerde, İşletmelerin hijyeni durumu, miadı geçmiş gıdalar, sebze ve meyvelerin tazeliği denetlendi.

Ekiplerin yaptığı denetimlerde, miadı geçmiş ürün, sebze ve meyvelere el konularak imha edildi.

Viranşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketebilmesi için rutin çalışmalarımız devam edecek” denildi.

ZABITA EKİPLERİ KORONAVİRÜSÜ SALGININA KARŞI SEMT PAZARINI DENETLEDİ

Viranşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Korona virüs tedbirleri ve önlemleri kapsamında semt pazarında geniş kapsamlı denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, Atatürk Mahallesinde kurulan semt pazarında, Korona Virüs tedbirleri kapsamında esnaf ve müşteri arasında 1 metrelik alanın korunması için güvenlik şeridi çekerek, pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı, Kılık kıyafet ve hijyen ortamını denetledi.

Esnafların mutlaka eldiven ve maske takmasını isteyen Ekipler, yapılan uyarıları dikkate almayan esnaflara bir daha ki denetimde cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Korona virüs tedbirleri ve önlemleri kapsamında pazar esnafı ile Viranşehir halkını en iyi pazar ortamında buluşturmak için gerçekleştirilen denetimlerin titizlikle devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142