Title of a News Article

Viranşehir Savcısı hakkında karar verildi

Viranşehir Savcısı hakkında karar verildi
banner206

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi, Covid-19 tedbirleriyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut'un, geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

HSK'dan yapılan açıklamaya göre, HSK 2. Dairesi, Savcı Akbulut hakkında HSK müfettişlerince hazırlanan ön raporu görüşerek karara vardı. 

Hakkında soruşturma yapılan Savcı Akbulut, bulunduğu hal üzere göreve devamının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine ulaşan Daire, Akbulut'un oy birliği ile Hakimler ve Savcılar Kanununun 77'nci maddesi gereğince, geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU!

Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Akbulut, sosyal medya hesabında görüntülü olarak yayınladığı konuşmada, pandemi döneminde çıkarılan genelgelerin 'hukuki olmadığını' savunmuş ve "Ben personel bulamazken metropollerde polis maske mesafe denetimi yapıyor. Bu kabul edilir değil" demişti. 

Aşılar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 187. maddesi gereği re'sen soruşturma açtığı duyuran Akbulut, "Herkes böyle bir soruşturmanın varlığından haberdar olsun ve ellerindeki delilleri bu soruşturmaya göndersin. Bunlar çok ciddi iddialar" demişti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2021, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195