Title of a News Article

VIRANŞEHIR'DE HAYAT DURDU...

.

VIRANŞEHIR'DE HAYAT DURDU...
banner206
Viranşehir İlçesi'nde, Ak Partili yöneticilerin itirazı üzerine yapılan yeni sayımda BDP’li Emrullah Cin başkan seçildi. İlçede silah ve havai fişeklerle kutlama yapan ve Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu bina önünde önlem alan polislere taş atan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. 

Ak Partili yöneticilerin, BDP'li Belediye Başkanı Emrullah Cin’in 500 oy farkıyla seçimi kazanmasına itirazı üzerine İlçe Seçim Kurulu’nda oylar yeniden sayılmaya başlandı. Yeni sayımda sonuç değişmeyince Emrullah Cin başkan seçildi. Yaşananlar üzerine güvenlik güçleri ilçede yoğun güvenlik önlemi alırken, BDP'li yaklaşık 6 bin kişi Kışla Mahallesi'ndeki BDP binası önünde seçimi kutladı. BDP Milletvekilleri İbrahim Binici ve Nurseli Aydoğan ile HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve Emrullah Cin'de partililerine teşekkür konuşması yaptı. 

Kutlamalarda silah ve havai fişek atan BDP'li grup, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Ak Parti İlçe Binası önünde toplandı. BDP'liler, burada önlem alan polislere taş atınca, gruba müdahale başladı. Polis, tazyikli su ve biber gazıyla gruba müdahale etti. BDP'liler ise polise taş atarak, lastik yakıp yola barikat kurdu. İlçede güvenlik önlemleri  üst seviyeye çıkarılırken, gruptakiler ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2014, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195