Title of a News Article

Yabancı öğrenciler Urfa'yı gezdi

.

Yabancı öğrenciler Urfa'yı gezdi
banner206

Aralarında Afrika ve Asya ülkelerinin de bulunduğu 36 farklı ülkeden Şanlıurfa'ya gelen 100 genç, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Karaköprü Gençlik Merkezinin organizasyonuyla gerçekleştirilen programda, Türkiye'de tam burslu olarak yükseköğrenim gören 36 ülkeden 100 genç, Şanlıurfalı gençlerle bir araya geldi.

Şanlıurfa'nın tarihi dokusuna hayran kalan öğrenciler, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi başta olmak üzere kapalı çarşı ve diğer tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı gençleri kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kentin tanıtımı için üzerilerine düşenleri yapmaya gayret ettiklerini belirten Keşküş, şunları söyledi: "Şanlı kentimiz tarihi dokusuyla ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmasıyla turistleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Kentimizin tanıtımı noktasında yerel yönetim kadar bizlerde projeler üreterek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda 36 ülkeden 100 üniversite öğrencisini kentimizde misafir ettik. Onlara Şanlıurfa'yı anlattık ve tarihle buluşturduk."

Gençler de misafirperverliklerinden dolayı kurum yetkililerine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195