Title of a News Article

Yanmaz’dan flaş açıklama…

.

Yanmaz’dan flaş açıklama…
banner206

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği Derneği (Sera-Bir) ve GAP Seracılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ziraat Yük. Müh. Müslüm Yanmaz, “Dünya, Rusya’dan büyüktür.. Ülke olarak Rusya’ya mahkum değiliz” dedi.  

Sera Yatırımcıları ve Üretici Birliği'nden Rusya'nın uyguladığı ambargoya yönelik önemli açıklamalar geldi.

Son günlerde Rusya ile yaşanan uçak krizi ile gündeme gelen ve Rusyanın tek taraflı ilan ettiği başta domates olmak üzere yaş meyve sebze alımını durdurmasına yönelik yaptırımlara Türk Seracılarından tepki geldi.  Merkezi Antalya’da bulunan Sera-Bir Yönetim Kurulu Üyeleri  yaptıkları toplantıda alınan kararla Rusya’nın yaptırımlarına sert tepki verdi.  Toplantı sonrası Topraksız Kültür Üreticileri adına bir açıklama yapan Sera-Bir ve Gap Seracılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zir. Yük. Müh. Müslüm Yanmaz Türkiye’nin Dünyada yaş meyve sebze üretiminde 4. Sırada olduğunu belirterek; ‘’Rusya’ya mahkum değiliz.. Türkiye yaş meyve sebze üretimininin önemli bir oyuncusu olarak, dünya pazarlarında etkin rol oynamaya devam edecektir.’’ dedi.

Müslüm Yanmaz yaptığı basın toplantısında şu bilgileri verdi ;

‘’Ülke olarak bugün itibariyle 50 ülkeye ihracat yapmaktayız.. Avrupada ilk sıradayız, İhracata dönük Topraksız kültür seralarımız 9500 dekardır. Bu alanlarda gerçekleştirdiğimiz üretim 300.000 ton ve ihracat değeri 300.000.000 Amerikan Dolarıdır. Avrupa’ya ihracatımız devam etmekte ve Rusya krizinden sonra özellikle Ortadoğu pazarından yeni siparişler almaktayız.

Rusya’nın  uçak kirizinden sonra özellikle yaş sebze ve meyvede gösterdiği tepkiyi ve yaptırımları anlayabilmiş değiliz. Üreten taraf Türkiye , asıl krizde olan taraf Rusya’dır… Rusya bu ihtiyacını karşılamak zorunda. Ve bugünden yarına bu ihtiyaca karşılık verecek başka bir ülke de yoktur..’’

’’Dünya, Rusya’dan büyüktür!’’

Türk Üreticiler olarak, üretim kapasitelerini artırma, yeni seraların kurulmasına öncülük etme ve yeni pazarlara açılma gibi önemli bir misyonu gerçekleştirme hedeflerinde olduklarını söyleyen Sera-Bir ve Gap Seracılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı  Zir. Yük.Müh. Müslüm Yanmaz konuşmasını şöyle sürdürdü;

‘’Biz üretim standartlarımızı daha yüksek seviyelere getirmenin çabası içerisindeyiz. Üyelerimizin tümü , topraksız kültür üretim seralarına sahip olup İyi tarım uygulamaları, biyolojik mücadale yöntemleri ve jeotermal enerjiden istifade eden seralarda çevreye ve insan sağlığına  odaklı salkım domates yetiştirmekteyiz. Satış ile ilgili Rusya ambargosunun kısa zamanda mutlaka etkileri olacaktır ancak biz Devletimize güveniyoruz. Üretim kapasitemizin artışına yönelik yeni sera yatırımlarının desteklenmesi, ürettiğimiz ürünlerin satışına dönük yeni pazarlara ulaşılması noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Bu noktada Devletimizin yanındayız. Şu bir gerçek ki Dünya, Rusya’dan büyük ve Türkiye Üretim Potansiyeli ile dünyanın 4. Büyük üreticisi konumundadır. Bu nedenle bize ambargo koyanların buna göre hesaplarını yapmaları gerekmektedir. Bize düşen ülke olarak üretim kapasitemizi daha da arttırarak, yeni pazarlara açılmaktır.. Özel sektör olarak da devlet olarak da bunu yapacak gücümüz vardır.. Bir Rusya pazarının kapanmasıyla üretimimizi azaltacağımız sanılmasın.. Bundan sonra daha çok üretecek, daha çok satacağız.. Bu noktada kamu ve özel sektör olarak tüm kesimleri daha akılcı, daha planlı ve daha yüksek hedeflere odaklanmaya davet ediyoruz.. Tüm dünya Türk Sebze ve Meyvesini tadacaktır.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2015, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195