Title of a News Article

Yardıma Muhtaç Suriyeli Misafirler İçin Toplantı Düzenlendi

Ceylanpınar ilçe merkezinde ve ilçe çevresinde barınan Suriyeli Misafirlere İstanbul’dan gönderilen yardımlar sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

Yardıma Muhtaç Suriyeli Misafirler İçin Toplantı Düzenlendi
banner206
 Şanlıurfa’da 4 bin metrekarelik Lojistik Yardım Merkezinde oluşturulan yardımlar koordineli bir şekilde Ceylanpınar ilçesindeki Suriyeli Misafirlere dağıtılmak üzere yardım minibüsleri gönderilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya çalışılıyor.  

‘’Üşüyorum Yardım Edin’’ Yardım kampanyasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Ceylanpınar Belediye Başkanlığına ziyaret gerçekleştiren İstanbul il Başkan Yardımcısı Azmi Ekinci, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Geren, Şanlıurfa il Başkan Yardımcısı Ahmet Başak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Daire Başkanı Bayram Türkdili, Başkan Atilla ile yardım dağıtımı için istişarelerde bulundu.

Nerede bir muhacir bir aile varsa diline dinine ırkına bakmaksızın hepsine yardım kampanyası ulaştırılacağını belirten Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘’İstanbul Ak Parti il Başkanlığı tarafından koordine edilen bir yardım. Şanlıurfa’nın mülteci, muhacir bulunan tüm ilçelerine köylerine nerede bir muhacir bir aile varsa diline dinine ırkına bakmaksızın hepsine yardım kampanyası ulaştırılacaktır. Organizatör İstanbul Ak Parti il Başkanlığımızdır. Bizleri ziyaret ettiler budan 3 gün önce ilk dağıtımlar başladı. Bugün de yardım geldi bundan sonrada Ceylanpınar’da merkez ve köylerde olmak üzere ne kadar muhacir kardeşimiz varsa hepsine yardım ulaştırılacaktır. Onun çalışmasını onun toplantısını yaptık daha adil daha düzenli nasıl ulaştıra biliriz diye onun çalışmasını yaptık. Öncelikle İstanbul il başkanımız Aziz Babuşçu beyefendiye ve bu yardım platformunda emeği geçen her kese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ALLAH onlardan razı olsun diyorum.  Bizim ilçede de hem  partimizin yönetim kurulu üyesi hemde insanı yardım platformu Ceylanpınar temsilcisi İbrahim Ergin kardeşimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Geren, ‘’Biz insani yardım platformu olarak, 3,5 seneden beri bazı Suriyeli kardeşlerimize yardım ediyoruz hem sınır ötesi hemde içerisi yardım ediyoruz. Bu kampanya içerisinde özellikle İstanbul Ak Parti il teşkilatı ve il başkanı Aziz Babuşçu beyin büyük gayretlerini gördük. Bu kampanyadan öncede biz İstanbul dan 100 Tır a yakın yardım almıştık. Son zamanlarda bir dedi kodu var öncelikle bu yardımlar Kobaniler için gelmiş deniyorsa, biz bunu daha önce Kobaniler ortada yokken biz hazır Suriyeli kardeşlerimiz için İstanbul’dan 100 Tır a yakın yardım istemiştik. Bunu başaran il başkanı ve teşkilatıdır. Yine son kampanya ile birlikte Şanlıurfa özellikle İstanbul, Şanlıurfa’yı referans aldı. Şanlıurfa’da yaşayan 500 bine yakın mazlum Suriyeli kardeşlerimize yardım gönderdi.  Bu yardımları biz teşkilat olarak İstanbul teşkilatı ve platform olarak yine ilçelerde de ilçe teşkilatlarımızla görüşerek hızlı ve seri bir şekilde sağlıklı bir şekilde bu yardımların yerine ulaşması için zaman zaman ilçe teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz. Daha önce Birecik, Halfeti, işte bugünde Viranşehir Ceylanpınar ziyaret ettik. Başkanımızı geldik ziyaret ettik, bazı konuları istişare ederek bu yardımların bir an önce sağlamak için bugün buradayız’’dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı Ceylanpınar ilçe merkezi ve köylerinde yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine koordineli bir şekilde belirlenen Suriyeli misafirlere yardımlar ulaştırılmak üzere kararlar alındı. Alınan kararla birlikte tüm Suriyeli misafirlere en kısa zamanda yardımların ulaştırılması konusunda fikir alış verişlerinde bulunuldu.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195