Title of a News Article

Yarım asırlık kan davası sona erdi

Yarım asırlık kan davası sona erdi
banner206

Şanlıurfa’da aralarında yarım asırlık kan davası bulunan iki ailenin barış yemeğine katılan HDP milletvekili Leyla Güven, yaptığı konuşmada öldürmenin değil, yaşatmak için yapılabileceklerin tartışılmasını gerektiğini kaydetti.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yaşayan Demir ve Kaçar aileleri arasındaki yaklaşık yarım asırlık muhtarlık, arazi gibi anlaşmazlıklar, 3 yıl önce husumete, ardından ise kan davasına dönüşmüştü. HDP ve DBP il örgütlerinin araya girmesiyle barıştırılan aileler, Vali Konağı çay bahçesinde düzenlenen yemekle buluşturuldu. Barış yemeğine HDP Şanlıurfa milletvekilleri Leyla Güven ve İbrahim Ayhan, DBP İl Eş başkanı İsmail Kaplan, HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve belediye eş başkanları katıldı.

Duaların edildiği barış yemeğinde konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, son günlerdeki operasyonlara dikkat çekerek, karanlık güçlerin kanlı senaryolar hazırladığını iddia etti.

Savaş çığırtkanlığı yapanlara rağmen barışı inşa etmeyi sürdüreceklerini kaydeden HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven ise yaşatmak için yapılacakların tartışılmasını istedi. Güven, “Ortadoğu'daki gelişmeleri hep beraber izliyoruz. Türkiye’de 80’leri, 90’ları yaşadık. 2000’leri birlikte yaşıyoruz. Ama sürekli aynı katliamlar, aynı zihniyet Kürt halkı karşısında çeşitli biçimlerde açığa çıkıyor. En son örneği, Suruç’ta DİŞ çetelerinin gerçekleştirdiği katliamdır. Biz böylesi zor süreçten geçerken halk olarak iç birliğimizi daha fazla sağlamamız gerekiyor. Artık gerçekten ölümler, öldürmek değil, artık yaşatmak için ne yapabilirizi tartışmamız gerekiyor. Urfa’nın iki değerli ailesi kendi arasındaki sorunu çözmüş bulunuyor. Bundan sonra da daha güçlü ittifakla, bu sorunların olmaması için gerçek gücümüzü birleştirip, bizi yok sayan, kimliğimizi, kültürümüzü, varlığımızı yok sayan sisteme ve onun zihniyete karşı, bir şeyler yapmamız gerekiyor” dedi.

Parlamentoda da barış çabası göstereceklerini belirten Güven, “Urfa vekilleri olarak parlamentoda bunun çabasını göstereceğiz. Sizlerin katkısıyla seçilen 80 milletvekili ile Türkiye’nin iç barışının sağlanması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Seçim döneminde ‘Kürtleri yok sayan’ zihniyeti başkan yaptırmamak için mücadele ettiklerini hatırlatan Güven, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz seçim öncesi, seni başkan yaptırmayacağız’ diye söz verdik. Seçim sloganımız buydu. Şimdi de ‘size savaş yaptırmayacağız’ diyoruz. İnşallah bu barışla birlikte Türkiye’nin de iç barışını hep birlikte yakalarız.”

Konuşmaların ardından ikram edilen yemekle program devam etti. Kan davalı aileler ise yıllar sonra birbirleriyle sohbet etme imkanı buldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195