Title of a News Article

Yaşadıklarını anlattılar!

Yaşadıklarını anlattılar!
banner206
IŞİD’in dün Kobani’ye araçla düzenlediği bombalı intihar saldırı ve çatışmalarda yaralanan Suriyeli’lerin Suruç ve Şanlıurfa’daki hastanelerde tedavileri sürüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yaralıların büyük bir bölümünün vücudunda yanıklar bulunuyor.

Çatışmada yaralananlar, yaşadıklarını anlattı. Yaralılardan Ali Ömer, sahurdan sonra uyumak için hazırlık yaptıkları sırada patlama meydana geldiğini anlatarak, şöyle dedi:

“Bizler evde yeni sahurumuzu yapıp uyumaya başladığımız sırada bir anda büyük bir patlama ile ardı ardına silah sesi duyduk. Dışarı çıktığımızda YPG elbisesi giymiş kişilerin sivillere ateş ettiklerine şahit olduk. Daha sonra bu gruptaki kişiler, sokağa çıkan kadın ve çocuklara rastgele ateş ederek öldürüyordu. O sırada benimde omuzuma bir kurşun isabet ederek yaralandım. Yaklaşık 5 kilometre yürüdükten sonra sınır hattından ambulansla bizleri hastaneye kaldırdılar. Sokaklar ceset ve yaralılarla doluydu.”

Patlama sırasında oğluyla birlikte tarlada biçer üzerinde çalıştığını söyleyen Cihangir Hindar ise “Biz sahurumu yaptıktan sonra biçerle tarlada çalışıyorduk. O sırada büyük bir patlama oldu. Kısa sürede etrafa saçılan kıvılcımlar tarlada yangına neden oldu. Bir yandan kendimizi alevlerden korumaya çalışırken, bir yandan da bize YPG kıyafeti giymiş kişiler kalaşnikoflarla ateş açıyordu. Benim ailemden ve mahalle sakinlerinden bazılarının öldüğüne şahit oldum. Ben ve oğlum kendi imkanlarımızla sınıra gelip bizi hastaneye getirdiler. Şu anda ameliyat oldum. Sağ olsun Türkiye’deki doktorlar bizlerin yarasını sardı” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195