Title of a News Article

Yaşını duyan şok oluyor..

Yaşını duyan şok oluyor..
banner206

Batman’da ikamet eden ve “Erken yaşlanma hastalığına” yakalanan 8 yaşındaki Suriyeli Mehmet Adem Abdulmecit’in dramı yürek burkuyor. Yaşından oldukça büyük görünen Abdulmecit, hastalığı nedeniyle kendisini dışlayan arkadaşları ile oyun oynamak istiyor.

Ülkelerindeki iç savaş yüzünden Türkiye’ye sığınan ve Batman’a yerleşen 5 kişilik Abdulmecit ailesinin 8 yaşındaki çocuğu Mehmet Adem, yakalandığı “Erken yaşlanma hastalığı” yüzünden yaşından oldukça büyük gösteriyor. Hasta ve yaşlı bir insan gibi uzun mesafeleri yürüyemeyen ve nefes darlığı çeken 20 kilogram ağırlığındaki Mehmet Adem, hastalığını yenebilmek için yardım bekliyor. Anne Şirin Abdulmecit, mahalledeki çocukların Mehmet Adem’i görünce korktuklarını ve kimsenin onunla oyun oynamak istemediğini belirterek, “Suriye’de Mehmet Adem’i doktora götürdük ancak çare bulunamadı. Sık sık nefes darlığı çekiyor. Akranları gibi uzun mesafe yürüyemiyor. Yıllar geçtikçe yaşlanıyor. Akranları sokaklarda oynarken benim oğlum arkadaşı olmadığı için sokakta oyun oynayan çocuklara bakarak ağlıyor. Mahalledeki çocuklar onu çocuk olarak görmediği için korkuyorlar. Suriye’de tedavisini bulamadık,Türkiye’de ya da başka bir ülkede bu hastalığın çaresi varsa çocuğumun tedavi olmasını ve arkadaşlarıyla oyun oynamasını istiyorum” dedi.

 

“DOKTORLAR BENİ İYİLEŞTİRSİN”

Hastalığı yüzünden her gün biraz daha yaşlanan ve yüzü buruşarak ihtiyar insanlar gibi görünen Mehmet Adem ise, “Suriye’den kaçtık ve Batman’a sığındık. Doktorlar beni iyileştirsin. Arkadaşlarım yok. Kimse benimle oyun oynamak istemiyor. Hayırseverlerden bisiklet istiyorum” diye konuştu.

Haber7

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142