Title of a News Article

Yazar: Bu cihazı Urfa’ya getirin

.

Yazar: Bu cihazı Urfa’ya getirin
banner206

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Şanlıurfa’da başta akciğer, lenf bezi olmak üzere çeşitli kanser türlerinde tanı ve metastaz aşamasında kullanılan PET-BT cihazının bulunmadığını belirterek, bu cihazın Şanlıurfa’ya getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

GAP’ın başkenti olarak adlandırılan Şanlıurfa’da, son yıllarda sağlıkta yapılan milyonlarca yatırıma rağmen çok önemli bir cihazın bulunmadığı ortaya çıktı. Bu konuyu ortaya çıkaran isim CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar oldu.

Yazar, yaptığı açıklamada, 2 Milyon nüfuslu Şanlıurfa’da başta akciğer, lenf bezi olmak üzere çeşitli kanser türlerinde tanı ve metastaz aşamasında kullanılan PET-BT ile yüzde 95 oranında başarı elde edildiğini belirterek, bu cihazın Şanlıurfa’da olmayışını büyük üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Hükümetin son yıllarda Şanlıurfa’da yaptığı sağlık yatırımlarına dikkat çeken CHP’li Yazar, “Eyyübiye Devlet Hastanesi ve Harran Tıp Fakültesi geçtiğimiz yıl hizmete girdi. Ancak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde nede yeni açılan 2 hastanede PET-BT cihazı yok. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde PET-BT cihazı için yer var ama cihaz yok” dedi.

Yazar, PET-BT cihazının Şanlıurfa’da bulunmamasının büyük eksiklik olduğunu vurgulayarak, “Gaziantep’te, Osmaniye’de bile bu cihaz var ancak Urfa’da yok. Hastalar, bu cihaz için yollara düşüp Antep’e gidiyorlar. Buraya giden hastalar günlerce randevu alamıyorlar, mağdur oluyorlar. AKP’li 9 milletvekili, bu tür vatandaşa yararlı olan aletler için bir güne bir gün Sağlı Bakanlığının kapısını çalmazken, kendi kişisel ilişkileri için defalarca Sağlık Bakanlığına gitmişlerdir. Bu Şanlıurfa’da büyük bir sorundur. Bunu biz muhalefet olarak Meclis gündeminde de dile getireceğiz. Bu nedenle gerek milletvekillerimizin ve gerekse de diğer yetkililerin PET-BT cihazını Şanlıurfa’ya getirmeleri lazım. Biran önce bununla ilgili girişimde bulunmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195