Title of a News Article

"Yemediler Yedirdiler"

banner206
 Irak'ta serbest kalan Türk şoförleri Türkiye'ye ulaştı. Şoförler yaptıkları açıklamalarda kötü muamele görmediklerini fakat araçlarının geri verilmediğini belirtti.
Irak'ta bugün serbest kalan Türk şoförlerini taşıyan uçak Şanlıurfa GAP Havalimanı'na indi. İnen şoförlerden, DHA muhabirine açıklama yapan şoförlerden biri "Yemediler yedirdiler, içmediler içirdiler. Tek kötü şey araçlarımıza el koymaları." dedi.

IŞİD'in serbest bıraktığı Türk şoförler 23 gün sonra Türkiye'ye ulaştı. Uçaktan inen şoförler kendilerine kötü muamele yapılmadığını söyledi. Türk şoförlerden biri "Musul havalimanında kaldık. Bir günde onların askeri üssünde kaldık" diye konuştu. Bir başka şoför "Kötü davranmadılar, yemediler bize yedirdiler" diye konuştu. Şoförler TIR'larına ise el konduğunu aktardı.

TÜRKİYE SAATİ İLE SAAT 21.00'DE İNDİLER
IŞİD'in araçlarına el koyduğu şoförlerden Serdar Bayar, "Bu sabah bize 'Sizi serbest bırakacağız, eşyalarınızı toplayın' dediler. Eşyalarımızı topladık. Bizi Kürt bölgesine doğru yola çıkardılar" dedi. Türk yetkililer tarafından Mahmur'da karşılanarak otobüse bindirilen şoförler, Erbil'e nakledildi. Şoförler burada çok yoğun güvenlik önlemleriyle korundu. Şoförler Türkiye saati ili 21.00'da Türk Hava Yolları uçağı ile Şanlıurfa'ya indi.

IŞİD, 32 ŞOFÖRÜ ARAZİYE BIRAKTI
IŞİD 32 Türk TIR şoförünü araziye bıraktı. 3 kilometre yürüyen şoförler araçla Mahmur'a geçti, ardından Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam tarafından karşılandı. Şoförler daha sonra da Erbil'e götürüldü. Grubun önce Ankara'ya getirilmesi planlanıyordu ancak çoğunun Şanlıurfalı olması nedeğinyel uçak Şanlıurfa GAP Havalimanı'na iniş yaptı. IŞİD, TIR'ları ise vermedi.

ŞOFÖRLERİ PROTOKOL ÜYELERİ VE YAKINLARI KARŞILADI
GAP Havaalanı'nda şoförleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve protokol üyeleri ile yakınları karşıladı. Serbest kaldıkları için mutlu olduklarını söyleyen şoförlerin sevinçli oldukları gözlendi. Vali İzzettin Küçük, şöforlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve arzu etmeleri durumunda bu gece kendilerini kentte misafir edebileceklerini söyledi. Aileler ise yakınlarının serbest bırakılmasında emeği olanlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 01:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195