Title of a News Article

Yetim’den 'Kudüs' tepkisi

.

Yetim’den 'Kudüs' tepkisi
banner206

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesini protesto etti.

Şanlıurfa'da binlerce kişi Cuma namazı sonrası Balıklıgöl'de toplanarak ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesini protesto etti. Protestoya Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim de katıldı. ABD’nin aldığı bu kararı tepkiyle karşıladıklarını belirten Başkan Yetim, Kudüs'ün üç semavi dinin kutsal mekânlarını bünyesinde barındıran ve dünya barışına ev sahipliği yapan mukaddes bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Kudüs, tüm dünyanın ve insanlığın mirasıdır. Amerika Birleşik Devletlerinin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı alması, tüm bu mirası yok edecek ve Ortadoğu'da yeni bir savaşa kapı aralayacaktır. Bu karar, özünde bir insanlık sorunu olan Filistin sorununu içinden çıkılmaz bir hale getirecek ve bunun bedelini sadece Filistin değil, tüm dünya ödeyecektir” dedi.

Yetim, İsrail'in saldırgan politikalarının, başta Amerika olmak üzere tüm Batı toplumlarınca görmezden gelindiğini ifade ederek, bugün İsrail'in bu zulmü ve ABD'nin aldığı son karar karşısında susan herkesin, yarın tarih, zaman ve mekan karşısında hesap vereceğini ve sorumlu tutulacağını söyledi.

Yetim, son olarak sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bizler, Amerika'nın aldığı 'Kudüs'ün İsrail'in başkenti olması' kararını reddediyor ve bu kararı tanımadığımızı ilan ediyoruz. Uluslararası kamuoyunu, AB, NATO ve BM gibi yapıları, Hristiyan ve Musevi dünyasının ileri gelenlerini ve sözünün gücü olan, vicdan sahibi tüm insanları bu karara karşı ortak bir duruş sergilemeye davet ediyoruz.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195