Title of a News Article

'Yılbaşı gecesi kutlanmasın'

 'Yılbaşı gecesi kutlanmasın'
banner206

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, aşırı alkol tüketilmesi sonucu taciz ve trafik kazası gibi olayların yoğun olarak yaşandığı Yılbaşı gecesinin bu yıl kutlanmamasını istedi. Çelik, insanlara, Avrupa kültürüne ait alkollü yılbaşı kutlamalarının yerine kan dökülmeden gerçekleşen Mekke’nin fethinin yıldönümü kutlamalarına katılmalarını önerdi.

Çelik, her yılbaşı kutlamalarında aşırı alkol tüketimi gerçekleştiğini ve bu alkol tüketimi sonucunda trafik kazaları, çevreye zarar verme, taciz, tecavüz gibi olayların yaşandığını belirterek, ailelere alkolsüz yılbaşı kutlaması konusunda çağrıda bulundu. Umutla, heyecanla beklenen yeni yılın ilk gecesinin insanlara zehir olduğunu hatırlatan Çelik, “Yeni yıla günler kala, umutla, heyecanla geçirmek beklentisi içerisindeyken, geceyi kutlama adı altında aşırı alkol tüketip, geceyi zehir eden bazı insanlarımız vardır. Avrupa, kültürüne, medeniyetine ait bu adet, maalesef ülkemizde de örnek alınmaktadır. Tacizler, tecavüzler, trafik kazaları, çevreye zarar, ölüm haberleri gibi manzaralarla karşılaşmaktayız. Millet olarak üzülüyoruz. Bu yıl alkolsüz bir gece kutlayalım. Gençlerimize sahip çıkalım” dedi. Alkol tüketip sağa sola saldırmanın medeniyet olmadığını vurgulayan Çelik, sözlerine şöyle devam etti;

“Yeri geldiğinde Avrupa, bizim değerlerimizle, medeniyetimizle alay ediyor. Biz de onlara ait o değeri, onların istediği şekilde kutlamayalım. Çünkü biz zengin, inançlı bir milletiz. Bizim kendi değer yargılarımız, kültürel öğelerimiz vardır. İçki içmek, sağa sola saldırmak, zarar vermek medeniyet değildir. Belki de bir vahşettir, ilkelliktir. Onun için biz onlara uymayalım. Çoluk çocuğumuzu muhafaza edelim. Kentimizi, insanlarımızı hep birlikte koruyalım. Hepimize büyük görev düşüyor.”

Çelik, yılbaşı gecesinde alkollü ve çılgınca kutlamalar yerine akraba, hasta ziyareti yapılarak, aile efradına çeşitli ikram, sohbet ve güzel dileklerin yer aldığı sohbet ortamları ile kutlama yapılabileceğini belirtti. Mekke’nin hiç kan dökülmeden fethedildiğini hatırlatan Çelik, yılbaşı gecesi yerine Mekke’nin fethi kutlamaları yapılması konusunda öneride bulundu. Çelik, bu gece televizyonu kapatmak gerektiğini belirterek "Akraba, hasta ziyareti yapılabilir. Aynı gece ülkenin dört bir tarafında Mekke’nin fethi kutlanacak. O gecelere gidebiliriz. Duaların, sevabın, iyi dileklerin olduğu, kansız bir Mekke’nin fethi kutlama programlarına katılabiliriz. Nasıl ki Mekke kansız ele geçirildiyse, biz de istiyoruz ki, bu gece kan dökülmesin. Gençlerimiz, alkolle, trafik kazaları ile taciz ve tecavüzlerle, heba edilmesin. Evlerimiz de ya misafirliğe giderek, ya da bir hasta ziyaretine, yada Mekke’nin fethi programına giderek böyle bir kutlama yapabiliriz” dedi.

Alkol ve bağımlılıkların zararları konusunda broşür ve sosyal medya yolu ile insanları bilgilendirdiklerini de kaydeden Çelik, 2015 yılının bağımlılıktan kurtulmuş, sağlıklı, mutlu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 10:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerçekçi
Gerçekçi - 9 yıl Önce

Yazıklar olsun sizlere cok eslilik evlilikleri yaparak harem kurarak yapılanı hakiki bulanlar yılın bir gunünü eglenerek geçiren insanları suçlamak tek kelimeyle edepsizliktir

SIRADAKİ HABER

banner195