Title of a News Article

Yıldız'dan korkutan açıklama...

.

Yıldız'dan korkutan açıklama...
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, Dünyadaki pamuk üretiminin başka ülkelere kayabileceğini belirtti.

 

Hindistan'ın Mumbai şehrinde düzenlenen ve Pamuk sektorundekileri bulusturan International Cotton Advisory Commitee (Uluslararasi Pamuk Danisma Kurulu) toplantısına katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız,  Cotton Advisory Commitee (İCAC) tarafından yayımlanan sonuç bildirgesini değerlendirdi.

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ PAMUK ÜRETİMİNİ ETKİLİYOR

 

Pamuk sektöründe; Dünya pamuk ticaretinin ekonomik sürdürülebilirliği için Uluslararası ticareti kolaylaştıracak önlemlerin alınması gerektiğini de kaydeden Yıldız, iklim değişikliklerinin de pamuk üretimini etkilediğini söyledi.

 

Bazı ülkelerde yaşanan iklim değişikliği ile pamuk üretiminin daha kararsız hale geldiğini aktaran Yıldız, uzun vadeli toprak verimliliğini arttırmak için çeşitli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

 

PAMUKTA ÜRETİM BEKLENTİLERİ DÜŞTÜ

İCAC’ın  2015/2016 dönemi için pamuk üretim ve stok beklentilerini bir önceki tahmine göre düştüğünü de hatırlatan Yildiz, ICAC’ın yayınladığı son rapora göre, global pamuk üretim tahmini 81 bin ton azaltılarak 23,11 milyon tona, tüketim tahminini 67 bin ton azaltılarak 24,37 milyon tona çekildiğini söyledi.

 Böylece stokların 8 bin ton düşüşle 20,65 milyon tona ineceği tahmin dildiğini ifade eden Yıldız; “ Pamuk’taki kirlilik sorunu (toplama ve tasnif) kalite açısından önem arz ediyor. Pamuktaki standarzizasyonu yakalayabilmek için özellikle üreticilerin pamuğun temiz toplanması konusuna önem vermesi gerekiyor. Pamukta yaşanan sorunların devam etmesi durumunda, pamuk üretimi başka ülkelere kayabilir” şeklinde konuştu.

Yıldız, dünyadaki pamuk üretiminin talebin altına düştüğünü ve bu düşüşün sebebinin ise sentetik ve polyester liflerinin kullanımından gelen yüksek rekabet olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195