Title of a News Article

Yıldız’dan 19 Mayıs mesajı

Yıldız’dan 19 Mayıs mesajı
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, 19 Mayıs'ın bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğunu belirterek, genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamının bağımsızlık uğruna bu büyük çağrıyla birlikte ayağa kalkıp dünyaya özgürlüğünü haykırdığının altını çizdi.

Başkan Yıldız "19 Mayıs 1919, Tarihin en büyük kahramanlık destanının yazıldığı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde düşmana karşı büyük bir zaferin kazanıldığı, cesaret, fedakârlık ve kahramanlığın en büyük örneklerinin verildiği kurtuluş savaşımızın başlangıcıdır. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Bütün dünya Türk Milletini yok etmenin hayalden öteye geçemeyeceğini kati olarak anlamıştır. Bu savaş, aziz Milletimizin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen aziz Milletimiz, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu özelliğe borçludur “dedi.

Yıldız sözlerini şöyle tamamladı: "Büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bugüne anlam katan gençlerimize, ecdadımızın bu vatan topraklarını korumak için yaptığı fedakârlıkları göstererek, ecdatları ile gurur duymalarını ve bize bıraktıkları mirasa en güzel şekilde sahip çıkmalarını sağlamamız gerekir. Türkiye'nin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Birinci amacımız Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında en tepede yerini almasıdır. AK Parti iktidarı bunun mücadelesini vermektedir. Çok ama çok çalışmalıyız ve ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara sahip çıkmalıyız. Bu da ancak çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihi iyi bilmekle olur. Bu duygu ve düşüncelerle, Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195