Title of a News Article

Yılmaz'dan projelerle ilgili flaş açıklama...

.

Yılmaz'dan projelerle ilgili flaş açıklama...
banner206
 Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Avrupa Birliği (IPARD) kapsamında devam eden kazı çalışmalarının yanı sıra Fırat Nehri'nden getirilecek su projesi ve yolların durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe merkezinde devam eden kazı çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ortak yürütüldüğünün altını çizen Belediye Başkanı Resul Yılmaz, caddelerin sıcak asfalt yapılacağını ve 6 tane yeni prestijli cadde açılacağı müjdesini verdi. Yılmaz çalışmalarla ilgili verdiği bilgilerde, "Şuanda ilçemiz merkezindeki farklı mahalle ve sokaklarımızda Avrupa Birliği (IPARD) kapsamında yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün ortak yürüttüğü yer altı drenaj sistemlerini döşeme çalışmaları devam ediyor. Daha önce yavaş ilerleyen çalışmalar üzerine biz gerek yüklenici firma, gerek ŞUSKİ Genel Müdürlüğü gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıca Avrupa Birliği Delegasyonuyla çalışmaların hızlandırılması için sık sık görüşmeler yapıyoruz. Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığında bütün tarafların katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı da bu çalışmaların Siverek için çok önemli olduğunu, elzem olduğunu ancak her zaman yer altı çalışmalarının takdir edersiniz ki çeşitli sıkıntıları da beraber getirdiği bir gerçek olduğunu dile getirdik" dedi.

"ÇALIŞMALARDA TARAF OLMASAK DA TARAFLARLA SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ"

Başkan Yılmaz, Siverek Belediyesi olarak çalışmalarda taraf olmadıklarını vurgulayarak, "Kesinlikle şunun bilinmesini isteriz ki Siverek Belediyesi olarak bizler yapılan bu çalışmalarda taraf olmasak da bu çalışmalara kayıtsız değiliz. Amacımız halkımızın bir an önce hak ettiği hizmetlere kavuşmasıdır. Bunun içinde ekibimiz ile birlikte gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle 7/24 çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

"SİVEREK'İN 100 YIL BOYUNCA SU SORUNU OLMAYACAK"

Fırat nehrinden getirilecek su ile Siverek ilçesinin 100 yıl boyunca su sorunu yaşamayacağını dile getiren Yılmaz, "Avrupa Birliği ve ilgili tarafların yürütmüş olduğu kanalizasyon çalışmalarıyla eşgüdüm halinde, eşzamanlı olarak yine malumunuz Fırat'tan isale hatlarıyla suyu kısmet olursa Siverek'imize getireceğiz. Siverek'te önümüzdeki 100 yıllık süreçte içme ve kullanma suyu problemini kökten çözmüş olacağız. Bunun da ihalesi 8 Mart 2016 tarihinde saat 15.00'te Ankara DSİ Genel Müdürlüğünde açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

"SU ŞEBEKESİNİ SİL BAŞTAN YENİLEYECEĞİZ"

Başkan Yılmaz, "Biz bunun bir hazırlığı olarak Siverek'imizin içme ve kullanma suyu şebekesinin sil baştan değiştirilmesini istiyoruz. İstiyoruz ki kanalizasyon döşeme işlemi bittikten sonra hemen veya eş zamanlı içme ve kullanma suyu şebekesi de yenilensin. Biz Siverek Belediyesi olarak çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Örneğin bu ay içerisinde yani 24 Mart 2016 tarihinde sıcak asfalt ihalesine gidiyoruz. Hemen şunu ekleyeyim ki ihalenin amacı yer altı çalışmalarının sona ermesinin hemen akabinde Siverek'imizin hak ettiği o güzel çalışmaları bir an önce halkımızın hizmetine sunmaktır. Halkımızın talebimiz şudur, biraz daha sabırlı olmaları ve sebat göstermeleri halinde kesinlikle göreceklerdir ki bir yıl sonra örneğin bugün konuştuğumuz kazılardan mütevellit yol problemlerini konuşmuyor olacağız" diye konuştu.

-YOLLARIMIZIN STANDARTLARINI ÇOK YÜKSELTECEĞİZ

Kazı çalışmalarının sona ermesinin ardından 10 metre ve üzeri caddelerde sıcak asfalt çalışması yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Birinci sınıf yolları halkımızın hizmetine sunacağız. Standartları son derece yüksek olacak bu yolların. Yani Ankara, İstanbul ve diğer büyükşehirlerimizde ki yol kalitesi ne ise o sıcak asfaltla halkımızı tanıştırmış olacağız. Ki bunun örnekleri var ve daha önce halkımızın hizmetine sunmuştuk. Mesela Büyükşehir Belediyemiz ile yürüttüğümüz çalışma neticesinde Cumhuriyet Caddesi, Şair İbrahim Rafet ve Abdulkadir Karahan Caddesinde yağmur drenaj sistemi döşemesinin hemen ardından ilgili alanları sıcak asfalt ile kaplayarak halkımızın hizmetine sunmuştuk" şeklinde konuştu.

-6 TANE YENİ PRESTİJLİ CADDE AÇIYORUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile sürekli olarak istişare ve çalışma halinde olduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, Siverek'te 6 tane yeni prestijli cadde açacaklarının müjdesini verdi.

Yılmaz, "Siverek'imize 6 tane prestijli cadde kazandırıyoruz Büyükşehir Belediyesiyle birlikte. Siverek Belediyesi olarak biz ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte bunun da çalışmasını tamamlamak üzereyiz. İnşallah yaz aylarında bu çalışmalara da başlayacağız ve Siverek'imizin çehresini değiştireceğiz. Takdir edersiniz ki her güzel çalışma öncesi bir külfet doğar. Yinelemek isterim ki halkımız bizlere biraz sabır, anlayış ve sebat gösterirlerse dediğim gibi 1 yıl içerisinde bütün bu hizmetleri bitirmiş alt ve üst yapısıyla her şey tamamlanmış bir şekilde halkımızın hizmetine sunacağız" açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195