Title of a News Article

Yine aynı manzara!

.

Yine aynı manzara!
banner206

 ŞANLIURFA’da, yeni ders yılının başlamasına rağmen çok sayıda çocuk, okul yerine pamuk tarlasına çalışmaya gitti. Bir çoğu okulların başladığından habersiz olan ve günde ortalama 20 lira kazanarak aile ekonomisine katkıda bulunan öğrenciler, derslere hasat mevsiminin sona ermesiyle 2 ay sonra başlayacak.

608 bin öğrencinin eğitim gördüğü Şanlıurfa'da, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni ders yılı sancılı başladı. Okulların açılmasıyla birlikte binlerce çocuk, okul yerine aileleriyle birlikte pamuk tarlasının yolunu tutuyor. Günde 12 saat tarlada pamuk toplayan çocuklar, hasadın bitmesi ile ders başı yapmanın hayalini kuruyor. Okula her yıl pamuk hasadının bitmesiyle başlayabildiklerini anlatan 8'inci sınıf öğrencisi Emine Demirtaş, "Okullar açıldı ama biz ailece pamuk tarlasında kış ayında geçinmemiz için çalışıyoruz. Okulumu arkadaşlarımı çok özledim ama pamuk tarlasında çalışmaya mecburuz. En az 2 ay sonra okula başlayacağız. O sırada derslerden geri kalıyoruz. Her yıl derslerimde geri kalıyorum. Pamuk hasadı mevsimi bitince biz de okulumuza kavuşacağız" dedi.

Çocuklarını maddi sorunlar nedeniyle her yıl gecikmeli olarak okula göndermek zorunda kaldığını anlatan 6 çocuk annesi Emine Demirtaş ise şöyle konuştu:

"Ben eşim ve çocuklarım pamuk mevsiminin başlamasıyla birlikte 2 ay boyunca bu tarlalarda çalışıyoruz. Maddi durumuz iyi olmadığı için 6 çocuğumda okul yerine bizimle pamuk topluyor. Ailece günlük 130 ile 150 lira para elimize geçiyor. Bu durum bizi mutlu etmiyor ama çocuklarımızı ancak pamuk hasadı bitince okula gönderebileceğiz."

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195