Title of a News Article

Yok satıyor!

.

Yok satıyor!
banner206

Şanlıurfa’nın her noktasında kurulan zeytin sergilerinde her gün tonlarca zeytin satılıyor.

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Bu yıl yeşil ve siyah zeytinin fazla verim vermesinden dolayı kentin her noktasında zeytin sergileri açıldı. Her sergide yaklaşık 15 çeşit zeytin bulunurken, bunların kilosu 3 TL ile 8 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.  Urfa’da her gün tonlarca zeytinin satıldığı öğrenildi.

Eski sanayi sitesinde zeytin satışı yapan Halil Ölmez isimli vatandaş, 15 yıldır bu işi yaptığını belirterek, her gün 1 tona yakın zeytin satışı yaptığını söyledi.

15 Çeşit zeytini satışa sunduklarını vurgulayan Ölmez, “Gemlik, Derik, Cins, Halhallı, Eğiri Burun şeklindeki zeytinler en çok tercih edilen türler arasında yer alıyor. Bunları Nizip’ten getiriyoruz. Nizip’e de Gemlik’ten, Aydın’dan, Derik’ten geliyor. Tüm ürünlerimiz yerlidir. Fiyatlar 3 TL’den başlıyor 8 TL’ye kadar çıkıyor. İlgi şimdilik çok güzel. Geçen yıllara nazaran bu yıl dağlar kadar fark var. Bu yıl daha çok ilgi görüyor. Günlük ortalama ben bir ton ürün satıyorum” dedi.

Zeytin Satıcısı Ölmez, geçen yıla oranla fiyatların uygun olduğunu sözlerine ekleyerek, şunları kaydetti;

“Çünkü geçen yıl üretim yoktu bu yıl ise yüksek rekoltede zeytin geldi. Geçen yıl dolu ve ylağmurun etkisi bunda büyük oldu. 10’uncu ayın ortalarında sezonu başlıyor ve 2 aylık bir dönem içerisinde sezonu sürüyor.

Salamura, Çizme, kırma gibi farklı metotlarda işlenerek sofralara geliyor. Bunun yanı sıra isteyen müşterilere bizler de kırma ve çizme makinamız var, bu imkânı da sunabiliyoruz.

Diğer zeytinle karşılaştığımız zaman bu daha sağlıklı. Çünkü diğer zeytinlerin fabrikalardan ne tür aşamalardan geçtiğini tam bilemiyorsun ama burada ise kendi ellerinle yaptığın için hijyenik olmasından bir kuşku duymuyorsun.”

 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195