Title of a News Article

Yolu kapattılar!

Yolu kapattılar!
banner206

 ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, son zamanlarda sık yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden 600 kadar çiftçi Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu 3 saat boyunca trafiğe kapattı.

Siverek'te son günlerde sıkça yaşanan elektrik kesintileri, yüksek faturalar ve düşük voltajı protesto etmek isteyen ve sosyal medya üzerinden organize olan 600 kadar çiftçi, öğle saatlerinde Siverek-Diyarbakır karayolunun 7'nci kilometresindeki Siverek Devlet Hastanesi önünde toplandı. Oturma eylemi yaparak karayolunu çift taraflı ulaşıma kapatan çiftçilerin eylemi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi ile zırhlı araç sevk edildi. Güvenlik güçlerinin ikna edemediği çiftçiler, sorunlarının çözümü için İlçe Kaymakamı'nın yanlarına gelmesini istedi. Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından çiftçiler güvenlik güçlerince ikna edildi ve karayolu ulaşıma açıldı. Yolu ulaşıma açan çiftçiler ise ilçe merkezine doğru yürümeye başladı.

 

KAYMAKAM İLE GÖRÜŞTÜLER

Yürüyerek ilçe girişindeki otogar kavşağına gelen kalabalık burada da yolu ulaşıma kapattı. Kısa süre sonra çiftçiler yanlarına gelen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile görüştü ve anlattıkları sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Faturalarının çok yüksek geldiğini ve sık sık kesinti yaşandığını söyleyen çiftçiler, "Maalesef sulama yapamadığımız için tarladaki ekinlerimiz kurudu. Günde neredeyse 8 saati bulan kesintiler nedeniyle perişan durumdayız" diyerek yardım istedi.

Dinlediği çiftçilerin sorunlarına ilişkin görüşmeler yapacağını söyleyen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, "Ben de çiftçi bir ailenin çocuğuyum ve sizi anlıyorum. Yaşadığınız sorunları yetkilere bildireceğim ve gerekenin yapılması için elimden geleni yapacağım. Ancak yolu trafiğe kapatmakla başka vatandaşları mağdur ediyorsunuz" dedi.

Kaymakam Erkal'ın iknasının ardından eyleme son veren çiftçiler, sorunlarının çözülmemesi durumunda yeniden eylem yapacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195