Title of a News Article

Yolu trafiğe kapattılar

Yolu trafiğe kapattılar
banner206
 Şanlıurfa'da, yollarının asfaltlanmamasına tepki mahalle sakinleri, ateş yakıp taşlarla barikat oluşturdukları yolu ulaşıma kapattı. Yaklaşık 2 saat trafiğe kapanan yol, mahalleye gelen Belediye Başkan Yardımcısı'nın asfaltlama çalışmalarına başlanacağı sözünü vermesiyle ulaşıma açıldı.

Öğleden sonra Yenice Mahallesi'nde oturan yaklaşık 200 kişi, mahallede asfalt yapılmadığı için kış mevsiminde çamur nedeniyle hareket etmekte zorlandıkları yola tepki göstermek için toplandı. Kalabalık, mahalledeki çevre yolunu lastik yakıp, taşlarla barikat oluşturarak ulaşıma kapattı. Yolda yapılan eylemin sürücüler tarafından ihbar edilmesi üzerine, mahalleye zırhlı araçlarla polis ekibi sevk edildi. Polislerin, eylemin sonlandırılması yönündeki çağrısına olumsuz yanıt veren mahalle sakinleri, Eyyübiye Belediyesi'nce kendilerine yeterli hizmeti vermediğini ve çamur nedeniyle yolda yürüyemez olduklarını söyleyerek tepkilerini sürdürdü.

Bir süre sonra eylemi yapan alan Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, mahalleye geldi. Bir süre yolu kapatan kalabalıkla görüşen ve isteklerini not alan Sağlam, en kısa sürede sorunlu olan bölgelerin yol yapım çalışmasına başlanacağını kaydetti. Yolu kapatan bazı mahalle sakinleri ise sürekli boş sözlerle kandırıldıklarını ifade ederek, kendileriyle görüşmeye gelen Sağlam'a tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine polis eşliğinde kalabalığın arasından çıkan Sağlam, mahalleli tarafından temsilci olarak seçilen 5 kişi ile görüştü. Bu sırada temsilcilerin ve polisin uyarısı ile kalabalık, eylemi sonlandırarak yolu 2 saatin ardından ulaşıma açtı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195