Title of a News Article

“YPG, IŞİD’e karşı stratejik operasyon başlattı”

 “YPG, IŞİD’e karşı stratejik operasyon başlattı”
banner206

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, berberinde milletvekilleriyle birlikte Suriye’nin Kobani kentine komşu Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne geldi. Çaykara Mahallesi'nde toplanan kalabalığa seslenen Demirtaş, IŞİD’i barbar bir terör örgütü olarak nitelendirdi. Demirtaş, "Dün YPG, IŞİD’e karşı stratejik bir operasyon başlattı. Hakim bir tepeye yönelik başlatılan operasyonda IŞİD’i Kobani’den atmaya yakınken, IŞİD 77 gündür alamadığı kapıya Türkiye üzerinden saldırı düzenliyor" dedi.

Mürşitpınar sınırında devletin bir kurumunda 24 saat boyunca IŞİD militanlarının yerleştiğini ileri süren Demirtaş, şöyle devam etti: "Burada bir gün boyunca Kobani’ye ateş açılıyor. IŞİD Türkiye topraklarını kullanmak üzere Mürşitpınar sınır kapısından girerek 5 bombalı saldırı düzenliyor. Bugün devletin resmi kapısı IŞİD tarafından havaya uçurulmuştur. Ancak ne bir angajman kuralı, ne de misli ile cevap verilmiyor. IŞİD, Türkiye topraklarından Kobani’ye saldırı yaptı. Valilik, Genelkurmay ve Başbakan inkar eden açıklamalar yaptı. Fotoğraf ve görüntüler var. Toprak Mahsulleri Ofisi Tarım Bakanlığı’na bağlı bir kurumdur. Toprak Mahsulleri Ofisi resmi bir kurumdur ve Türkiye’nin sınırları içindedir. O silolar Türkiye sınırları içindedir. Görüntülerde açık açık var. IŞİD barbarları, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin silolarından Kobani’ye ateş ediyor. Dünkü görüntüler var. Nasıl oraya rahat giriyorlar. Nasıl oradan bu şekilde bir savaş yürütüyorlar bunu açıklamaları lazım. Ancak bu konuda bir tık bir ses yok."

Selahattin Demirtaş, Anayasa Başkanı Haşim Kılıç’ın yüzde 10’luk baraj sistemiyle ilgili olarak görüşlerine ise seçim barajının kaldırılmış bir seçim sürecine girmek istediklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195