Title of a News Article

YPG'den acil çağrı!

YPG'den acil çağrı!
banner206
 Kobani'yi savunan Suriyeli Kürt savaşçılar, IŞİD'e yönelik daha çok hava saldırısı düzenlenmesi için çağrıda bulunuyor.

IŞİD militanları, YPG'nin dış dünya ile bağlantısını kesmek için Mürşitpınar sınır kapısına var güçleriyle saldırıya geçti.

YPG güçlerinin komutanları IŞİD'e silah desteği taşıyan konvoyların vurulmasını istiyor.

PYD Eşbaşbakanı Asya Abdullah, Kobani'yi kuşatan IŞİD militanlarına örgütün kontrolü altındaki diğer bölgelerden tank, havan topu ve mermi dahil askeri destek sevkedildiğini söyledi.

Kobani'nin ele geçirilmesi için konvoylar halinde silah yardımı gönderen yerler arasında IŞİD'in kalesi konumundaki Rakka kentinin de adı geçiyor.

Pazar günü Kobani'de çatışmalar yoğun olarak devam etti. IŞİD saldırılarının kentteki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı ele geçirmeyi hedeflediği bildiriliyor.

Fransız Haber Ajansı (AFP), IŞİD'in Türkiye üzerinden geçecek olan Peşmerge güçleri gelmeden sınır bölgesini ele geçirmeye çalıştığını aktarıyor.

 

MÜRŞİTPINAR VE KOBANİ DOĞUSUNDA ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Dün akşam saatlerinden itibaren doğu cephesinde şiddetlenen çatışmalar gece boyunca sürdü. Güvenlik meydanı ve sanayi bölgesi civarında yoğunlaşan çatışmalarda IŞİD güçleri, ağır silahlarla ilerlemeye çalışıyor.

Özellikle sınır kapısı ve çevresine yönelik havan saldırıları sürerken IŞİD'in tüm saldırıları YPG militanları tarafından engellendiği belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195