Title of a News Article

YPG'den bomba açıklama

YPG'den bomba açıklama
banner206

 Suriye'deki Kürt partisi PYD'nin silahlı kanadı YPG, yazılı basın açıklaması yaparak operasyona aktif olarak katıldıklarını açıkladı.

Suriye'deki Kürt partisi PYD'nin silahlı kanadı YPG, yazılı basın açıklaması yaparak Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik yapılan operasyonla ilgili, "Bu operasyon YPG Komutanlığımızın bilgisi dahilinde ve YPG Kobani güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir" dedi.

YPG'nin yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türk ordusuna bağlı zırhlı araçlar ve askerlerin katılımıyla dün gece Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik bir operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyon YPG Komutanlığımızın bilgisi dahilinde ve YPG Kobani güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türk devletinin talebi ve koalisyon güçlerinin isteğini değerlendiren komutanlığımız insani boyutları ön planda olan operasyonda bir sakınca görmemiş ve onay vermiştir.

 

"TÜRK ORDUSU, GÜÇLERİMİZE AİT ARAÇLAR EŞLİĞİNDE İLERLEDİ"

YPG Kobani Komutanlığımızca belirlenen yetkili arkadaşlarımız ile Türk devlet yetkilileri arasında yürütülen 4 günlük tartışmalar ardından operasyon planlaması somutlaştırılmıştır. Bu çerçevede dün gece saat 21.00'da Türk ordusuna bağlı zırhlı araçlar ve belli sayıda asker Mürşitpınar kapısından Kobani Kantonu sınırları içine girmiştir. Türk ordusu, daha önce belirlenen yol hattı üzerinden güçlerimize ait araçlar eşliğinde ilerleyerek Süleyman Şah türbesine ulaşmıştır. Güçlerimizin denetiminde bulunan alanlar içinde Türk askerlerinin mevziilendirilmesi ve ikmalinde sorumluluk alan güçlerimiz geri çekilme esnasında da bu görevini eksiksiz yerine getirmiştir.

Güçlerimizin aktif katıldığı operasyon sağlıklı bir şekilde tamamlanmıştır."

 

"BİZİMLE GÖRÜŞTÜLER"

Öte yandan Kobani Kantonu Dışişleri Sözcüsü İdris Nehsan da, Türk askerinin Süleyman Şah Türbesi operasyonu için kendileriyle görüştüğünü söyledi. Nehsan, "Türk askerinin kurtarılması için Urfa'nın Suruç ilçesinden Kobani'ye geçmelerine izin verdik" dedi.

 

"TÜRK ASKERİNE İZİN VERDİK"

Rudaw'a konuşan İdris Nehsan, operasyondan önce Türkiye'den resmi bir heyetin konu hakkında Kobani Kantonu yönetimiyle görüştüğünü belirtti. Nehsan, Türk askerinin kurtarılması için Urfa'nın Suruç ilçesinden Kobani'ye geçmelerine izin verdiklerini dile getirdi.

 

"GEÇİŞ GÜZERGAHINI YPG BELİRLEDİ"

Sözcü, Kobani yönetiminin izni olmadan Türk askerinin Kobani'den geçmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Öte yandan, edinilen bilgilere göre Türk askerinin geçiş güzergahı YPG tarafından belirlendi.

 

BAŞBAKAN "KİMSEDEN İZİN ALMADIK" DEMİŞTİ

Konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu operasyonun kararı Ankara'da alınmıştır. Hiçbir merciden ne izin ne de yardım talep edilmiştir." şeklinde açıklama yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 23:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195