Title of a News Article

Yürekleri yakmışlardı! Yan yana defnedildiler

Yürekleri yakmışlardı! Yan yana defnedildiler
banner206

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde akraba iki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın ortasında kalan 9 sınıf öğrencisi Ömer Faruk Çınar (14) ile 11 sınıf öğrencisi Sümmeyye Yeten (16) güvenlik gerekçesiyle gece geç saatlerinde toprağa verildi. Yaşanan olayın ardından ölen 2 öğrencinin bulunduğu sınıflar, pazartesi gününe kadar idari izinli sayıldı. 

Viranşehir’in Okullar bölgesi olarak adlandırılan Ceylanpınar ilçesi yolu üzerinde akraba iki gurup arasında saat 16.30 sıralarında taşlı-sopalı kavga çıktı. Kısa sürede büyüyen kavgaya her iki grubun yakınlarının gelmesiyle büyüyerek tabancaların kullanlıldığı kavgaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgada Sinan Atıcı’nın kullandığı öğrenci servisi kurşun yağmuruna tutuldu. Serviste kırsal Elgün Mahallesine gitmekte olan Ömer Faruk Çınar ile Sümmeyye Yeten, başlarına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Cep telefonu görüntülerine yansıyan görüntülerde Bünyamin Ş., Ali D. (19), Mehmet D. (49), Hakkı D. (37), Ahmet D., Zeki D. (37), Hamza D. ve Suphi D., Huzur Y., Suphi D., Bünyamin Ş., Hakkı D., Mustafa D., vucütlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunla yaralandığı belirtildi.

KAVGA ANI CEP TELEFONUNA YANSIDI

Serviste 2 öğrencinin ölümüne neden olan kavga anı bölgeden geçen vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde bindikleri servis minibüsünün  çatışmanın ortasında kalan öğrenciler de büyük bir korku ve panik yaşadı. Servis şoförü araçtakilerin zarar görmemesi için büyük bir çaba harcarken öğrenciler de korku içerisinde şoföre seslenerek bölgeden uzaklaşmasını istedi. Polis kavgayı ayırmak için havaya ateş açtı.

GECE TOPRAGA VERİLDİLER

Kavganın ortasında kalan minibüsün içersinde hayatını kaybeden Ömer Faruk Çınar ile Sümmeyye Yeten’in Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazeler, gece 02 sıralarında ailelerine teslim edildi. İkinci bir olayın yaşanmaması için cenazeler güvenlik gerekçesiyle gece geç saatlerinde kırsal Elgün Mahallesindeki aile mezarlığında yan yana toprağa verildi. Kavgada şans eseri kurtulan Sümeyye Yeten’in kuzenleri yaşadıkları çatışmanın ortasında kalmanın korkusunu yaşadıklarını kuzenlerinin gözleri önünde ölmesine şahit olduklarını ifade ettiler.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

2 kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı olayla ilgli jandarma ve polis olaya karışan 12 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyette götürüldü. İlçede tepkiye yol açan kavgayla ilgili  İbni-Sina Sağlık Lisesi 11- G sınıf öğrencisi Sümmeye Yeten ile Şehit Enes Çiçek Anadolu Lisesi 9-H sınıf öğrencisi Ömer Faruk Çınar’ın olayından etkilenen sınıf arkadaşları için pazartesi günüe kadar her iki sınıf öğrencileri idari izinl sayılarak sınıfları tatil edildi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Saldırıda ölen 2 öğrencinin kırsal Elgün Mahallesindeki taziyesine katılan Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel ile Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ailelere başsağlığı dileklerinde bulundu. Olayın üzüntüsünü yaşayan ve ailelerin acısını paylaşan Kaymakam Çengel ile Belediye Başkanı Ekinci, ölen öğrencilerin yakınlarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Yaşanan olayın ardından taziyenin yapıldığı mahallede jandarma güvenlik önlemlerin,sürdürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195