Title of a News Article

Yüzde 40’ı tamamlandı

 Yüzde 40’ı tamamlandı
banner206

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi tarafından Şanlıurfa’da yapımı devam eden cem evinin yüzde 40’ı tamamlandı. Sırrın Mahallesi’nde 4 yıl önce temeli atılan 3 katlı cem evi inşaatının bitirilmesi için destek bekleniyor.

UĞUR BUDAK

Güneydoğu’nun başkenti olarak adlandırılan Şanlıurfa’da çok amaçlı kullanılabilecek 3 katlı cemevi yapılıyor. Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi tarafından Alevi canların çoğunlukta yaşadığı Sırrın Mahallesi’nde 4 yıl önce temeli atılan cem evi inşaatının yüzde 40’ı tamamlandı. 2 bin 96 metrekarelik arsa üzerine 850 metre kullanım alanı içinde yapımı devam eden cem evi inşaatı,  3 kattan oluşurken içerisinde morg, cenaze hizmetleri, misafirhane, aşevi, dernek binası, kütüphane, kurs odaları  ve konferans salonu buluyor. 

İmece usulü yapılıyor
Şuanda yüzde 40’lık inşaatında ilerleme görülen cem evi inşaatı, Şanlıurfa’da yaşayan canların desteği ile yapımı devam ediyor. Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi, cem evinin bitmesi için Urfa’nın yanı sıra yurt içi ve yurt dışında yaşayan canların da desteğini bekliyor.

Encümenden onay, Vali’den ret
Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi, Sırrın Mahallesi’nde yapımını sürdürdüğü cem evi inşaatına katkı sağlamak amacıyla Devlet imkânlarından yararlanmak için 2012 yılında Şanlıurfa İl Genel Meclisi’ne müracaatta bulunmuştu. Urfa İl Genel Meclis Üyeleri, cem evi inşaatına 70 Bin TL ödenek çıkarma kararı aldı. Ancak dönemin Şanlıurfa Valisi şuandaki AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, bu yardım kararını ret etmişti.

Vali önce onayladı, sonra vazgeçti
Dönemin Urfa Valisi Celalettin Güvenç’in, bu 70 Bin TL’lik desteği başta onayladığı fakat daha sonra Ankara başta olmak üzere bazı illerin Valileri tarafından baskı yapılması sonucunda iptal ettiği iddia edildi. Urfa Valisi’nin, bu kararı onaylamamasının altında; başka illerde de cem evlerine yardım konusunda örnek teşkil edebileceği ihtimalinin yattığı belirtiliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195