Title of a News Article

Zabıta ekiplerinden Halfetide sıkı denetim

Zabıta ekiplerinden Halfetide sıkı denetim
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığının denetim çalışmaları çerçevesinde Halfeti’deki dubalar denetlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesinde yaptığı denetimde bazı işletmecilerin sahilde kaçak duba yaptığını belirledi. Zabıta, tekneleri demirlemek için yapılan kaçak dubaları kaldırmalarını istediği işletmecileri teknelerini marinada demirlemeleri yönünde tebligatla bilgilendirdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri kent merkezinin yanı sıra İlçelerde de denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Zabıta Daire Başkanlığının denetim adresi bu kez saklı cennet olarak anılan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi oldu.

6360 sayılı yasa ile iç sularda taşımacılık yetkisinin Büyükşehir Belediyelerine devredilmesi üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Zabıta Şube Müdürü Ahmet Türe beraberinde zabıta ekipleriyle birlikte Fırat nehri üzerinde turizm işletmeciliği yapan tekne ve restoranları denetledi. Yapılan denetimde bazı işletmecilerin ilçeye gelen turistlere tur düzenledikleri teknelerini marina yerine sahilde kaçak olarak yaptıkları dubalarda demirlediklerini belirledi.

Teknelerini İlçedeki marinanın dışında gelişi güzel demirlememeleri için işletmecileri tebligatla uyaran Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sahilde yapılan kaçak dubaları kaldırmaları amacıyla işletmecilere süre verdi. Verilen süre içersinde dubalarını kaldırmayan işletmeciler hakkında yasal işlem yapılacağını tebliğ etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda vatandaşa hizmet ettiklerini belirten Daire Başkanı Burak Küçük, denetimlerinin sıkı bir şekilde sürdüğünü, turizm merkezi Halfeti’ye yakışır nizami bir düzenin sağlanması için alınan tedbirleri denetlediklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195