Title of a News Article

Zazaca ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı

Zazaca ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı
banner206

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kapatırken atılan roketatar sonucu şehit olan Siverekli polis Ali Öztürk, (33) Diyarbakır'a bağlı Çermik ilçesinin Gürüz köyünde defnedildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, polis ekipleri tarafından sabah saatlerinde Azizoğlu Meydanı'nda düzenlenen operasyon ile PKK'lı teröristler tarafından sokak ortasında açılan hendekler kapatılmak istendi.

Operasyon sırasında PKK'lılar tarafından kazılan hendekleri kapatan zırhlı iş makinesine roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Siverekli polis Ali Öztürk şehit oldu.

Helikopterle Diyarbakır'dan Gürüz köyüne getirilen şehidin cenazesi, cenaze aracıyla köy mezarlığına götürüldü.

Polis memuru Ali Öztürk son yolculuğuna tekbirlerle uğurlandı.Hayatını kaybeden polisin baba evine dev Türk bayrağı asıldı. Cenazeye çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazede Zazaca ağıtlar yakılırken, şehit Ali Öztürk'ün (33) sinir krizi geçiren yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehidin komşularından İbrahim Kalender, "Ne oluyor, her gün şehit geliyor bunu sebebi kimdir? Sebebi HDP'dir. Dedi ki; 'biz 6 milyon oy almışız hakkını vereceğiz.' Hakkı bu mudur lanet olsun sana... Siverek'te yüzde 60 oy aldın karşılığında şehrimize cenaze getiriyorsun. Lanet olsun. Kahrolsun PKK... Ne için yapıyorsunuz? Davanız nedir? Ben de Kürt'üm, hepimiz kardeşiz, hepimiz biriz. Buradan sesleniyorum Selahattin Demirtaş'a, lanet olsun sana" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195