Title of a News Article

Zeytin ağacı nakilleri sürüyor

.

Zeytin ağacı nakilleri sürüyor
banner206

Devteşti bölgesinde imara açılan alanlarda yer alan ve çoğu asırlık olan 250 adet zeytin ağacının nakilleri sürüyor. Çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek nakil işlemlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Yeşiller içinde bir Şanlıurfa için mesaimiz sürüyor" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin Devteşti bölgesindeki imara açılan alanlarda yer alan 250 adet zeytin ağacının nakil işlemlerine devam ediyor. İş makineleri ile mevcut yerinden sökülerek GAP Vadisi 2. Etabının bulunduğu alana getirilen Zeytin ağaçları, burada tekrardan toprakla buluşturuluyor. Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek ekim işlemlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının Şanlıurfa'da yeşile hak ettiği önemi vermek olduğunu söyledi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: 225 BİN AĞAÇ DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Şanlıurfa'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Çiftçi, "Yıl içerisinde şu ana dek 13 ilçemiz dahil olmak üzere toplamda 225 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik" dedi.

Zeytin ağaç nakillerinin de sorunsuz bir şekilde sürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "250 adet 100 yıllık ağaçlarımızın nakillerini gerçekleştiriyoruz. Buna vesile olan Zeytin Platformuna teşekkür ediyorum. Zeytin ağaçları odun olmasın, yaşamlarını sürdürebilsin ve insanlara doğanın önemini hatırlatmak için bu tür çalışmalara ağırlık veriyoruz. Naklettiğimiz ağaçlarımıza gözümüz gibi bakacağız" dedi.

 

ŞENOCAK: ZEYTİNİN ANA VATANI URFA'DIR

Şanlıurfa'da zeytin ağacının yaygınlaştırılması için çalışmalarını yürüttüklerini belirten Zeytin Ağacı Platformu Başkanı İhsan Şenocak ise, "Tüm ağaçlar çok kıymetlidir ama incelendiği zaman zeytinin yeri bambaşkadır. Zeytinin gövdesi, yaprağı, çekirdeği, meyvesi, yağı hepsi insanlığa faydalıdır. Hiç bir zararı yok. Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'de 6 yerde zeytin ağacından bahsediliyor. Dolayısıyla bir kutsal bir ağaç olduğuna inanıyoruz. Bunun için bir platform kurduk. İncelediğimiz zaman zeytinin ana vatanı da Urfa'dır. Kıraç bölgelerde de zeytin ağacının yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Devteştin'de imara açılan bölgelerdeki zeytin ağaçlarının nakilleri için Büyükşehir Belediyesine başvurduk. Uygun gördüler ve tüm ağaçların nakilleri gerçekleşiyor. Ben yaklaşımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195