Title of a News Article

Ziraat Odası çiftçi okulu olarak anılacak

 Ziraat Odası çiftçi okulu olarak anılacak
banner206

Ziraat Odası ile GAP TEYAP arasında yapılan protokol kapsamında teknik personele yönelik eğitimler devam ediyor.  Sulama, Pamuk, Mısır ve Buğday konularındaki eğitime ilişkin açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘Sadece Şanlıurfa Ziraat Odası olarak değil aynı zamanda çiftçi okulu olarak da anılmayı hedefliyoruz’ dedi.

Şanlıurfa ziraat Odasında bu gün gerçekleşen eğitimde ise Sulama konusu ele alındı. Eğitimler GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Coşandal, Saha Uzmanı Etem Özdemir, TEYKOB Sulama Uzamanı Akif Yenikale ve Bitki Yetiştirme Uzmanı Kerem Akdoğan tarafından verildi.

Şanlıurfa Ziraat Odası ile GAP TEYAP arasında imzalanan protokol kapsamında Ziraat Odası eğitim salonlarında yapılan eğitimlere ilişkin açıklamada bulunan Başkan Eyyüpoğlu, ‘Ziraat Odası artık bir çiftçi okulu olarak da anılacak’ dedi.

 

Eğitimlerde öncelik mısır, pamuk, buğdal ve sulmaya verildi

Eğitimlerde önceliğin dört ana konuya verildiğini kaydeden Eyyüpoğlu açıklamasında ‘ bu gün pamuk bölgemizde işsizliği önleyen, karlı ve çiftçilerimiz için kazançlı bir ürün. Sulama konusunda ise özellikle Suruç ve Ceylanpınar’da yeni yapılacak sulamalardan dolayı Harran Ovası’nda yapılan yanlışlıkların yaşanmaması için toprağın çoraklaşmaması için GAP TEYAP yetkililerince çiftçilerimiz ve teknik personele eğitimler verilmektedir. Sadece Şanlıurfa Ziraat Odası Olarak değil aynı zamanda çiftçi okulu olarak da anılacağız. Bundan sonra başka birçok konuda çiftçilerimiz eğitimlerimiz sürecektir. Mısır denilince şu anda revaçta olan ve fiyatı ile de kazancı çok iyi olan bir ürün Buğday ise bilindiği gibi vazgeçilmez bir ürünümüzdür. Saydığım bu dört ana konuya öncelik vermemiz de bundandır. Bunun için çiftçilerimize, mühendislerimize ve danışmanlarımıza GAP TEYAP ile birlikte eğitim veriliyor.’ Şeklinde konuştu.

 

“Eğitimler tarmımıza katkı sunacaktır”

Sunumu gerçekleştiren Saha uzmanı Etem Özdemir, ‘bu gün teknik elemanlara verdiğimiz eğitimde çiftçilerin sulamada karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm önerileri ile ilgiliydi. Sulamada nasıl sorunlarla karşılaşıldığı ve nasıl çözülebileceği sorularına yanıt verecek bilgiler veridi.

Bizim burada yaptığımız bir diğer şey ise elimizdeki su kaynağı ile ne kadarlık bir alanda vahşi sulama buna karşılık yağmurlama ve damla sulama ile ne kadarlık alan sulanabildiği konusunda eğitimler verildi. Bu tür bilgiler vererek arkadaşlarımızın çiftçilere ulaştırmasını sağlıyoruz. Bu eğitimlerin tarım konusunda önemli katkılar sunacağı inancındayız.

 

“Amacımız çiftçiyi ve çiftçi örgütlerini harekete geçirmek”

GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Coşandal Şanlıurfa Ziraat Odası’nda gerçekleştirdikleri eğitimler yolu ile çiftçiye daha ekin danışmanlık hizmeti sunulabileceğinin adlını çizdi. Coşandal, ‘bugünkü eğitimimize 38 teknik personel katılım sağladı. Bura ki amacımız GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesinin (GAP-TEYAP) bir çıktısı olan ve GAP Bölgesinde tarımsal kalkınmayı hızlandırmayı hedefleyen GAP-Yayım Modelinin amacı başta sulamaya açılmış ve açılacak alanlar olmak üzere, çiftçilerin ihtiyaç duydukları eğitim yayım hizmetlerinin verilmesi konusunda çiftçi örgütlerini harekete geçirmek. Ve çiftçi örgütlerini idari ve teknik açıdan geliştirilip güçlendirilerek, sürdürülebilir ve etkin bir yayım ve danışmalık hizmeti verme işlevini üstlenmelerini sağlamaktır.’ Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195