Title of a News Article

Ziyaretçilere kapılarını açtı

.

Ziyaretçilere kapılarını açtı
banner206

Şanlıurfa’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı” bugün kapılarını ziyaretçilere açtı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı  Mehmet Daniş da katıldı.

Valilik ve SGK binalarının arkasında bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen fuarın açılışına Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş’in yanı sıra Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Pakaltın, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TÜMSİAD Şube Başkanı M. Sadık Sade, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Şaka, Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk, ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Vali Küçük; Şanlıurfa çok şanslı

Programda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, tarım için iyi toprak, güneş ve suyun lazım olduğunu belirterek, “Bunun üçü biraraya gelince oradan şehirler, medeniyetler fışkırıyor. Şimdi Dünyada pek çok düz yer var ama havası kötü; Mesela Hollanda’ya gidin çok güzel arazi var ama güneş görmüyor, yağmur var güneş yok veya bir yere gidiyorsun güneş var ama arazi yok. Araziyi, suyu ve güneşi biraraya getiren sadece Türkiye değil Dünyada çok azdır. Şanlıurfa’da bu üçünden başka bir şey daha var; Ülkenin Tarım Bakanı bu ilde, büyük bir şans ve büyük talih. Bakın dört şey biraraya geldi, üçünü biraraya getirirsiniz de Dünayda ama dördünü biraraya getirmeniz çok zor. Bu nedenle Şanlıurfa çok şanslı, özellikle kabinen en güçlü isimlerinden birinin hem de Tarım Bakanı olarak Şanlıurfa’da olması bizim şansımızı katlamıştır, arttırmıştır” dedi.

 

“Direk satıyoruz”

Şanlıurfa’da Gıda, İhtisas Sanayinin kurulacağını da dile getiren Vali Küçük, “Bu büyük arazide çok şey üretiyoruz ama bunu direk satıyoruz, pamuğu alıp Antep’e satıyoruz, buğdayı alıp başka bir şehire satıyoruz, fıstığı da satıyoruz, tabiki çiftçilerimiz kazanıyor bereketli olsun ama bunlardan daha çok kazanmamız lazım. Sayın Bakanımızın gayretleri sonucunda Gıda, İhtisas Sanayinin kurulması için evraklar tamamlandı, bundan sonra 6 aylık sürede arazi düzenlemesi yapacağız yani burada üretilen ürünler orada işletilecek. Ayrıca biliyorsunuz hayvancılık OSB’miz var inşallah bu sezon sonu veya önümüzdeki yılın başından itibaren orada faaliyete geçerse 100 Bin hayvana bakılacak” diye ifade etti.

 

6 Mart’a kadar açık

Konuşmaların ardından fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesiyle birlikte fuar kapılarını ziyaretçilere açtı.

10 Bin metrekare kapalı alana sahip olan ve 180 firmanın yer aldığı Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının, 3- 6 Mart tarihlerinde 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195