Title of a News Article

Hilvan'da 18 Mart yaşatıldı

Hilvan'da 18 Mart yaşatıldı
banner206

Hilvan'da, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sabah saatlerinde başlayan program, Hilvan Hükümet Konağı bahçesinde çelenk koyma ile başladı. Akabinde Şair Nabi Anadolu Lisesi'nde öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliklerle devam etti.

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Tanrısever, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir ilçe protokolünün katıldığı program Kuran- Kerim tilavetiyle başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili öğrencilerin seslendirdiği şiirlerin ardından Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında dış güçlere göndermede bulunan Doğan şu ifadelere yer verdi.

'Bizlere Türkiye coğrafyası anlatılırken üç tarafı suyla kaplı deniliyordu. Ancak bu ifadeyi genişletmemiz lazım. Üç tarafı suyla kaplı olan Türkiye'nin ne yazık ki dört tarafını da düşmanlarla kaplıdır' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Katoliklerin ruhani lideri Francis'in Irak'a yaptığı ziyarette kendisi için basılan ancak skandal olan hatıra pullarına değinen Kaymamam Doğan, 'Papa'ya pul düzenleyerek devletimize ve milletimize sözde mesaj vermeye çalışanlara sesleniyorum. Bu çabanız beyhudedir, boşunadır. İstanbul'u Konstantinapol, Ayasofya'yı yeniden müzeye çeviremeyeceksiniz. Kuşların bile selam vermeden geçemediği, göklerde nazlı nazlı dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızı indiremeyecek, dinimizin temeline şehadet eden ezanlarımızı susturamayacaksınız. 780 bin kilometrekarden bir çakıl taşı dahi alamayacaksınız. Türk milleti öyle bir milletir ki, hiç bir devletin ve milletin boyunduruğu altına girmeyi kabul etmez. Can veririz, gerektiğinde de can alırız' dedi.

Program, müzik öğretmenleri tarafından seslendirilen Çanakkale türkülerinin ardından son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195