Title of a News Article

1 Mayıs işçileri Balıklıgöl'e akın etti...

1 Mayıs Kutlamaları için yurdun dört bir yanından Şanlıurfa’ya akın eden onbinlerce vatandaşlar tarihi Urfa’da adım atmadık yer bırakmadı. Hz. İbrahim doğup büyüdüğü ve ateşe atıldığı gölün ve birçok tarihi mekanları içerisinde barındıran Balıklıgöl platosunda, deyim yerindeyse iğne atılsa yere düşmezdi.

URFASTAR/ÖZEL HABER

Hak-İş Sendikası tarafından bu yıl Şanlıurfa’da gerçekleşen 1 Mayıs İşçi, Emekçi ve Dayanışma Bayramı kutlamaları sabahın erken saatlerinde başlamıştı. Yurdun dört bir yanından otobüslerle kafileler halinde Şanlıurfa’ya gelen binlerce insan Nevali Oteli arkasında bir araya geldi. Kahramanmaraş’tan gelen bir otobüsten ise acı haber geldi. Birecik Suruç Karayolu arasında otobüs ile tır kafa kafaya çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 10’dan fazla yaralının olduğu bildirildi. 1 Mayıs İşçi Bayramı mitinginde alınan bu acı haberle etkinlik yarıda kesildi. Alanı dolduran binlerce vatandaş, buradan ayrılarak Urfa’nın dört bir yanına dağıldı.

Balıklıgöl’de tıklım tıklım doldu…

1 Mayıs etkinliğinden ayrılan binlerce vatandaş, adıyla ünlü, Hz. İbrahim’in doğup büyüdüğü ve rivayetlere göre mancılıkla ateşe atıldığı Balıklıgöl’e akın eden yurdun dört bir yanından gelen işçi emekçiler, güneşli havanın keyfini çıkardı.

Kahraman, Adana, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Van, Batman, Elazığ, Siirt ve birçok diğer illerden gelen vatandaşlar, Tarihi Balıklıgöl’de stres atıp 1 günlük tatili değerlendirdiler. Balıklıgöl’ün yanı sıra, Göbeklitepe’yi görme fırsatı olanlar, oraya akın etti. Tarihi çarşıları ve sokakları karış karış gezen binlerce vatandaşlar konuk evlerinde Urfa’ya has lezzetleri tatmayı da ihmal etmediler.

Urfastar olarak, 1 Mayıs nedeniyle Şanlıurfa’ya gelen misafirlere mikrofon uzatarak duygu düşüncelerini aldık. Urfa'ya gelerek büyük bir fırsatı değerlendirdiklerini sözlerine ekleyen vatandaşlar, gezilip görülmesi gereken muhteşem bir şehir burası, diyerek övgü dolu sözler sarf ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 00:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195