Title of a News Article

Akçakale'de kadınların artık bir işi var

Akçakale'de kadınların artık bir işi var
banner206
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediyesi, Hilful Fudul Derneği işbirliği ile kısa süre önce vefat eden ilçenin sevilen siyasetçisi Mehmet Kartal adına 75 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesi açtı. 
Akçakale Belediyesi ilçede kadınlara yönelik istihdam alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, Hilful Fudul Derneği ile işbirliği yaparak yeni bir tekstil atölyesini hayata geçirdi. 
Tamamı yeni dikiş makinalarından oluşan ve modern bir dizayna sahip tekstil atölyesi, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan ile merhum siyasetçi Mehmet Kartal’ın ailesinin de katıldığı törenle hizmete girdi. 
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan, her alanda üretime katkıda bulunmak gerektiğini, ekonomik yönden kalkınmanın yolunun üretimden geçtiğini söyledi. 
Kadınların iş hayatında daha özverili ve severek çalıştıklarını anlatan Ayhan, ilçede çalışan kadın sayısını artırmak için büyük çaba harcadıklarını kaydetti. Siyasetçi Mehmet Kartal’ın Hac arkadaşı olduğunu hatırlatan Ayhan, merhumu rahmet ve minnetle andı. 
Ayşenur Ayhan, “Ne mutlu ki ailesiyle birlikte, merhumun adını yaşatacak bir atölyenin açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi. Ayhan, tekstil atölyesinin oluşturulmasında emeği geçen Hilful Fudul Derneği Başkanı Hamit Ataman’a katkılarından dolayı teşekkür etti. 
Akçakale Hilful Fudul Derneği Başkanı Hamit Ataman ise kısa süre önce hayatını kaybeden Mehmet Kartal’ın adını bir tekstil atölyesinde yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. 
Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile eşi Ayşenur Ayhan’ın kadınların iş hayatına katılmaları için büyük çaba gösterdiklerine dikkat çeken Ataman, atölyenin hayırlı olmasını diledi. 
Merhum siyasetçinin kuzeni Abit Kartal ise “Mehmet Kartal” adını yaşatanlara minnettar olduklarını söyledi. Abit Kartal, 75 kadının çalışacağı tekstil atölyesinin ilçeye büyük fayda sağlayacağına inandığını vurguladı. 
Başkan Abdülhakim Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan, açılış kurdelesini, Mehmet Kartal’ın ailesi ve Hilful Fudul Derneği Başkanı Hamit Ataman’la birlikte kesti. Açılışa katılanlar, daha sonra tekstil atölyesini gezerek bilgi aldı. Bu arada, iş adamı Hamit Ataman'ın ablası tarafından, Başkan Ayhan’ın eşi Ayşenur Ayhan’a teşekkür plaketi verdi. Ayşenur Ayhan, çalışan kadınlarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195