Title of a News Article

Ankara'daki Urfalılar geleneği bu yılda sürdü

Ankara'daki Urfalılar geleneği bu yılda sürdü
banner206
Ankara Urfalılar Derneği tarafından her yıl düzenlenen “kültür ve dayanışma” temalı Geleneksel Urfa Gecesi Ankara Vivaldi CE Gold otelde yapıldı.

Şanlıurfa’nın bir simgesi haline gelen sıra gecesi kültürünü Ankaralılara tanıtmak, ayrıca başkentteki Şanlıurfalıların dayanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen geceye çok sayıda hemşerimiz ve Urfalı olmayan çok sayıda misafirimiz katıldı.

Derneğimizin düzenlemiş olduğu “Kültür ve Dayanışma” gecemizin bir amacı da Ankara’da eğitim gören Şanlıurfalı öğrencilerimi eğitimlerine burs katkısı sağlamaktır. Bu itibarla gecemize katılım yoğundu.

Gecenin açılışında konuşan Dernek Başkanımız Mehmet Çiçek, dernek olarak bütün hemşehrilerinin hizmetinde olduklarını belirterek, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün hemşehrilerimizi dernek çatısı altında birlik, beraberlik ve dayanışma içinde görmek isteriz. Katılımınız için hepinize teşekkür eder, saygılarımızı sunarız” dedi.

Gecemize katılan Derneğimiz Onursal Başkanı Mehmet Ali Cevheri yaptığı konuşmada, onursal başkanı olmaktan gurur duyduğu ŞANDER’in kentin tanıtımına ciddi manada katkı sağladığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bir milyon 942 bin nüfusuyla 550 bine yakın Suriyeli misafirimizle Güneydoğu’nun parlayan bir yıldızıdır Şanlıurfa. Huzur, istikrarın yanı sıra Şanlıurfa, yaş ortalaması 19.2 ile Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip bir kent özelliğine sahiptir. Doğurganlık oranı Türkiye’nin iki katı olan kentimiz tarım, ekonomi ve eğitim konusunda da ülkeye yine ciddi şekilde katkı sunmaktadır. Şanlıurfa aynı zamanda turizm alanında da ön plana çıkmış bir ilimizdir. İstikbalimiz açık, Şanlıurfalı olmaktan gurur duyuyoruz, bu akşam sizlerle birlikte olmaktan ciddi manada mutluluk duydum.”

ŞANDER’in geleneksel gecesine AK Parti Şanlıurfa Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yılmaztekin, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Ankara Vali Yardımcıları Hürrem Aksoy ve Hamit Erguvan da katıldı.

Gecede ayrıca 18-21 Mayıs tarihleri arasında Derneğimizin de katkısıyla Ankara’da organize edilen “Urfa Günleri” çalışmalarında büyük çaba harcayan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz’e de üstün gayretleri nedeniyle Derneğimiz tarafında bir de plaket verildi.

Gecemizde yine öğrencilerimizin eğitimlerine destek amacıyla açık arttırma ile Şanlıurfalı sanatçı Necmi Kaya’nın iki adet tablosunun satışı yapıldı. Çok çekişmeli geçen açık arttırma sonucu tablolardan birini hemşerimiz Mehmet Eyüpoğlu ve diğer tabloyu ise Dernek Başkanımız Mehmet Çiçek satın aldı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Yine gecemizde bu yıl farklı olarak, yine geliri öğrencilerimize burs olarak aktarılacak bilet ücretli bir çekiliş düzenlendi. Bu çekilişimize de yoğun ilgi vardı.

Urfa Gecemizde Şanlıurfalı sanatçımız Sedat Koç ve sıra gecesi ekibinin bir birinden güzel türküleriyle, ezelden beri Urfalı olduğumuzu haykırdık, duman olup Urfa dağlarını kapladık, ceylan olup Urfa dağlarında gezindik, kınıfır olduk, bedrenk olduk, Balıklıgöl’de huzur bulduk gezindik, davul-zurna eşliğinde lorke-halay çekerek Ankara’yı inlettik….

Sözün kısası hemşerilerimize unutulmaz bir gece yaşattık.

Bu güzel gecenin düzenlenmesinde katkısı olan ve katılan herkese minnettarız.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195