Title of a News Article

Antalya Yörex'te Urfa rüzgarı...

Antalya Yörex'te Urfa rüzgarı...
banner206
Antalya’da 10. Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsa Başkanları ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu YÖREX Fuarı’nda yerini alan Şanlıurfa Standı, ilk gün yine en çok ziyaret edilen stant oldu. Şanlurfa Standını, Eski Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa Eski Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Gazeteci Yavuz Donat da ziyaret etti.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB’un desteğiyle bu yıl 10’uncusu ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarının açılış töreni gerçekleştirildi. ‘Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla 23-27 Ekim tarihlerinde açık kalacak YÖREX’te, 7 bölgeden 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 kalkınma ajansı, yaklaşık 150 oda ve borsa ile toplam 647 katılımcı firma, yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Fuar’da Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri de stantlarda ikram edilecek. Şanlıurfa da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’nin destekleriyle gerçekleştirilen organizasyona, Şanlıurfa’da yöresel ürün üretimi ve ticareti yapan firmalarda katıldı.
Açılış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu fuar yöresel ürünlerin markalaşması, ticarileşmesi ve korunması açısından sağladığı katkılarla bölgesel kalkınma politikalarımıza da destek veriyor. İlgili tüm paydaşların desteğiyle sürdürülen YÖREX geçen sene 207 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bu sene bu rakamı geride bırakacağımız şimdiden anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.
YÖREX'in artık Türkiye’nin bir vitrini olduğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “YÖREX artık Türkiye’nin vitrinidir. Burada ülkemizin tüm renkleri bir araya gelmiştir. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm Türkiye burada. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yan yana durmaktadır” şeklinde konuştu.

YÖREX fuarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek “Geçtiğimiz ay Ankara’da düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde gerçekleştirdiğimiz birlik ve beraberlikle hareket etme, bütünleşme durumunu YÖREX’te de yaşıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. olarak elbirliği ile ilimizin kalkınmasına ve yöresel ürünlerimizin tanıtılmasına katkı sunmaya çalışıyoruz.

Yöresel Ürünlerin sergilenmesi ve tanıtılması yönüyle YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nı çok önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. Uluslararası bir fuar olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. İnşallah en kısa zamanda uluslararası bir fuar olacağına inancımız tamdır. Bu fuarda, Şanlıurfa Standının oluşturulmasında maddi destekleriyle her zaman yanımızda olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş’ye, hem maddi hem de fuara katılarak ziyaretçilerimizin ağırlanmasında yanımızda olan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’ya, Meclis Başkanı İsa Kızıldemir’e ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da yaptığı değerlendirmede, “Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’e güzel temennilerinden dolayı ben de teşekkür ediyorum. 12 bin yıllık köklü medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın yöresel ürünlerine sahip çıkmak, korumak, ulusal ve uluslararası piyasalarda ticaretini artırmak en temel görevlerimizden biridir. YÖREX’e katılarak insanlarımızın tüm yöresel ürünlerimizi görmesini, tatmasını, sağladık. Bizler Şanlıurfa ekonomisine yön veren, iş dünyası temsilcileriyiz. Amacımız, ilimizin kalkınmasına, refahına ve ekonomik anlamda güçlü olmasına çaba harcamaktır. Bu minvalde, gece gündüz mücadele ediyoruz. Hedeflerimize ancak birlik ve beraberlikle ulaşabileceğimizin farkındayız. Ben de bu fuarın organizesinde maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.
Fuarın açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin’in yanı sıra Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Yardımcısı, Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcıları Kemal Süt, Vedat Polat ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkanı İsa Kızıldemir ve Şanlıurfa OSB Yönetim kurulu üyesi Mahmut Akaslan'dan oluşan heyet de katıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195