Title of a News Article

Balıklıgöl'de ki balıklara antibiyotikli yem verilecek!

Balıklıgöl'de ki balıklara antibiyotikli yem verilecek!
banner206

Şanlıurfa'nın tarihi değerlerinden bir yeri olan Balıklıgöl'deki kutsal oldukları bilinen balıkların ölümüyle ilgili Valilikten flaş açıklama yapıldı.

Söz konusu Balıklıgöl platosu içerisinde bulunan doğal akvaryum olarakta bilinen havzadaki balıklar son günlerde ölmeye başlamıştı. 

Bu durum karşısında olağan bir toplantının gerçekleştirdiği ve konunun araştırıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, toplantı kararı gereğinde havzadan numune alındığı ve laboratuvar ortamında incelenmeye başladığı kaydedildi. 

Ayrıca balıkların bir süre normal yemlerden uzak tutulacağı, görevliler tarafından antibiyotikli yem verileceği belirtildi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İlimizin en önemli tarihi ve kültürel mekanlarının başında gelen Balıklıgöl’de, son günlerde görülmeye başlanan balık ölümleri nedeniyle Balıklıgöl Bilimsel ve Teknik Komisyonu, 23.04.2022 tarihinde acil olarak toplanmıştır. 

Komisyon kararıyla gölün çeşitli noktalarından alınan su numuneleri, incelenmek üzere Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Başkanlığı laboratuvarlarına gönderilmiş, ölen balıklar fiziksel muayeneden geçirilip ilk bulgular elde edilmeye çalışılmıştır. 

Ayrıca, ölü balık ve su numuneleri ile yem örnekleri; patolojik, bakteriyolojik, virolojik, parazitolojik ve toksikolojik inceleme için Ankara Veteriner Kontrol Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne de gönderilmiştir. 

Bu kapsamda laboratuvar incelemeleri sonuçlanıncaya kadar Balıklıgöl’deki mevcut yemleme, ön tedbir olarak durdurulmuş olup, ek havalandırma sistemleri de devreye alınarak gölün havalandırılmasına devam edilmektedir. 

27.04.2022 tarihinde tekrar toplanan Balıklıgöl Bilimsel ve Teknik Komisyonu, Birecik Tarım İlçe Müdürlüğü laboratuvarında bakteriyolojik ekim yapılmasına ve laboratuvar tahlil sonuçları gelinceye kadar balıkların bağışıklığını güçlendirmek amacıyla antibiyotikli yem kullanılmasına karar vermiştir. Beklenen analiz sonuçlarına ve gözlemlere göre tekrar değerlendirme yapılacaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195