Title of a News Article

Başkan Beyazgül'den flaş 11 Nisan açıklaması

Başkan Beyazgül'den flaş 11 Nisan açıklaması
banner206

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu programlarını konu alan basın açıklamasında tüm Şanlıurfa halkını etkinliklere davet etti. Başkan Beyazgül, "Birlik ve beraberliğimizin örneği 11 Nisan'ı her zaman olduğu gibi yine halkımızla coşku içerisinde kutlayacağız" dedi. 
Şanlıurfa, 11 Nisan coşkusuna hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurtuluşun 99. yılı etkinlikleri kapsamında birçok program düzenlenecekken, Başkan Beyazgül basın mensupları ile buluşarak hem program içeriği hakkında bilgiler verdi hem de vatandaşları etkinliklere davet etti. 
11 Nisan'ın kıtlık ve yokluk içerisindeki bir halkın dayanışması sonucu tarih sayfalarına kahramanlık olarak geçen bir destan olduğunu belirten Başkan Beyazgül, "Bu yıl 99.sunu kutlayacağımız Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu programlarına tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Öncelikle işgalden kurtuluşumuz sırasında vatanı için canını siper eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. 11 Nisan, milli birlik ve beraberlik içerisinde yerel bir gücün emperyal güçlere karşı nasıl bir zafer kazandığının tarihidir. Bunu yeni nesillere aktarmamız da çok önemlidir. Binlerce kilometre öteden buraya gelen insanların işi neydi, buralarda neler yapmak istiyorlardı ve bugün bu insanlar bu emellerinden vazgeçmişler midir? Bunu da yeni nesillerin sorgulaması gerekiyor. 11 Nisan tarihinde ülkemiz kıt imkanlar içerisinde, gıda ve cephane olmaksızın bir mücadele kazanmışlardır. Kendi mücadelesini vererek vatanına sahip çıkmıştır" dedi. 

"KALKINMA İÇİN YENİ BİR BAŞLANGIÇ NOKTASINDAYIZ"
Başkan Beyazgül konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "Bu yıl ki programımız yine birlik ve beraberliğimizi temsil edecek kortej yürüyüşü ile başlayacak ve ardından birçok şölen ve etkinlikler yer alacak. Tüm hemşehrilemizi etkinliklerimize davet ediyoruz. Şanlıurfa'mız da kalkınmak için, istihdam için, turizmde cazibe merkezi olmak için yeni bir başlangıç noktasında. Şehrimizde şu ana kadar emekleri olanlara teşekkür ediyoruz. Görevi çok kısa bir süre önce aldığımız Nihat Çiftçi beyi de teşekkürle yad ediyor ve takdirlerimizi sunuyoruz. Bu çerçevede memleketimizde taş üstüne bir taş koyan tüm eski belediye başkanlarımızı da anıyoruz."
Başkan Beyazgül, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195