Title of a News Article

Başkan Ekinci, Eyyübiye'nin şiirini yazdı...

Eyyübiye İlçesi sınırları içerisinde yer alan Tarihi Balıklıgöl Platosunda dün 5.cisi gerçekleşen Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı gecesinde Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin şiiri damgasını vurdu. Birçok ünlü yazar şairin katıldığı gecede, Başkan Ekinci’nin okuduğu ‘Memleket isterim’ şiiri büyük alkış aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve Anadolu Yazarlar Birliği’nin ortaklaşa düzenlendiği 5. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı’na, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile Eşleri Ayşe Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tepe, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam ve binden fazla davetli ile vatandaş katıldı.

Urfa şiir şehridir…

Düzenlenen gecede platformda dinleyicilere bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Böyle bir mekanda şairlere ve şiirlere kucak açmak, uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı’nın 5.cisini gerçekleştirmek bizim için şereftir, onurdur, bunun gururunu yaşıyoruz. Diyerek, “Urfa gerçek anlamda bir şiir şehridir. Şehrin neresine bakarsanız bakın, hangi sesi duyarsanız duyun bilirsiniz ki bir şiirin içindesinizdir. Ayrıca Urfa bir müzik şehridir. Bu yönüyle şehrin musikisiyle iç içe geçmesinin arkasında yine bu şiirselliğin olduğunu söylemekte fayda vardır. Urfa, tarih boyunca şiirin, edebiyatın ve sanatın merkezi olmuştur. Örneğin, İslam Rönesans’ının doğmasında Urfa ve Harran Üniversiteleri köprü işlevi görmüştür. Yine orta çağda Urfa, doğunun Atina’sı olarak ün yapmıştır. Eyyübiye Belediyesi olarak İbrahim Peygamberin makamının bulunduğu Balıklıgöl’de, bir şiir şöleni yapmak, yapılana destek verip devam etmek bizim için her şeyden önce bir vefa borcudur. Sanat dalında yapılacak olan tüm etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Çünkü biliyoruz ki belediyecilik sadece alt yapı çalışmalarından ibaret olmadığını söyledi.

Medeniyetin ve şiirin eşiği olan Şanlıurfa’da bu yıl 5.cisinin düzenlenen ve Eyyübiye İlçesinin ev sahipliği yaptığı Şiir akşamında unutulmaz anlar yaşandı. Türkiye’nin yanı sıra, dünyanın da birçok ülkesinden bu geceye katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen gazeteci, yazar ve şairler, Balıklıgöl’de düzenlenen Şiir akşamı programında seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattılar.

Ali Akbaş, Ali Ayçil, Atilla Maraş (Eski Milletvekili), Niyazi Gedik, Bejan Matur, Ensara tüfek (Bosna Hersek), Emel Demirezen, Fatma Şengil Süzer, Faruk Habiboğlu, Hammed Rahmon (Nijerya), Hana Messaoudihanou (Tunus),hHseyin Akın, Hüseyin Karaca, İsmail Kılıçarslan, Mehmet Aycı, Mehmet Kurtoğlu, Özcan Ünlü, Recep Garip (eski milletvekili), Rezivanguli Yusupu (Çin), Selçuk Küpçük, Talat Ülker, Mehmet Kese, Meryem Atlas, Bedir Acar, Fatih Uğurlu gibi ünlü yazar şair bu gecede yer aldı.

Yirmiden fazla gazeteci, yazar ve şairin katıldığı programda, müzik eşliğinde şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından geceye Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci’nin ‘Memleket isterim’ şiiri geceye damgasını vurdu.

Şiir büyük alkış aldı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şair ağabeylerinin şiir söyleşilerinin ardından sahneye çıkarak, kendi yazmış olduğu ‘Memleket isterim’ şiirini okuması büyük alkış aldı. Başkan Ekinci okuduğu şiirinde, “memleket isterim gök mavi, dal yeşil tarla sarı olsun. Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim ne başka dert, ne gönülde hasret olsun. Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim, ne zengin ne fakir, ne sen ben farkı olsun. Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim, yaşamak sevmek gibi gönülden olsun. Olursa bir şikayet ölümden olsun.” Sözlerine yer verdi.

Okunan şiirin ardından Başkan Ekinci uzun süre davetliler ve seyirciler tarafından alkışlandı.

Her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır

Şiir Akşamı programında okunan şiirlerin ardından plaket takdim töreni yapıldı. Türkiye’nin birçok ilinden ve dünyanın birçok ülkesinden Şanlıurfa’ya gelerek gecede emek veren, gazeteci, yazar ve şairlere günün anlam ve önemini arz eden plaketler verildi.

Sahnede ilk plaketi alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci oldu. Başkan Ekinci plaketini Eşleri Ayşe Ekinci Hanımefendi’den aldı. Sürpriz gerçekleşen plaket töreninde Ayşe Ekinci, plaketi Eşleri Başkan Ekinci’ye vermeden önce gecede emeği geçenlere teşekkür ederek, Eyyübiye İlçesinin şiirini yazacak şaire ödülünü veriyorum. Dedi.

Başkan Ekinci Eşleri Ayşe Ekinci’den aldığı plaket sonrası, “çok ödül aldık ama en heyecanlandığımız ödül bu ödül, eşimizin elinden almak oldu. Yeni bir şehir yeni bir ilçe diyoruz. Sabahın erken saatlerinden gece yarısını kadar süren bir mesaimiz var. Şimdiye kadar hep öyle, tabi her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Bizde diyoruz ki, her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır. Bende teşekkür ediyorum’ dedi.  

Plaketler, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tepe ve Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda tarafından takdim edildi.

5. Uluslararası Balıklıgöl Şiir Akşamı programı yaklaşık 3 saat sürdü.








 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2014, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195