Title of a News Article

Bayramı bir gün önce kutluyorlar...

Bayramı bir gün önce kutluyorlar...
banner206

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan Hazreti Eyyüp peygamber ve eşi Hazreti Rahime ile Hazreti Elyasa'nın türbelerini ziyarete gelenler Bayram arafesinde bayramlaşıyorar. 

Viranşehir ilçene  yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Eyüp Nebi Mahallesi'nde bulunan türbeler, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce vatandaş tarafından ziyaret edildi. Türbelerin bulunduğu alanda sabah saatlerinde buluşanlar BAyramlarını yaptıktan sonra, namaz kılıp, biraz zaman geçirdikten sonra Beldeden ayrılıyorlar. 

Bazı ziyaretçiler Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederken, bazıları da sırtlarını sabır taşına dayayarak Allah'tan şifa dileğinde bulundu.

Bazı ziyaretçiler ise türbelerin çevresindeki stantlarda bayram alışverişi yaptı. Bölgede 45 dereceyi aşan sıcak hava nedeniyle ziyaretçiler, türbenin çevresindeki yeşilliklerde dinlendi.

Eyyüp Nebi eski Belde Belediye başkanı Mustafa Çiftçi, yaptığı açıklamada, bölgenin inanç turizmi açısından önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Her bayram türbelerde yoğunluk yaşandığını belirten Çiftçi, "Her yıl 3 türbemize de Şanlıurfa ve komşu illerden çok sayıda ziyaretçi geliyor. Şanlıurfa'da görev yapan tüm valilere teşekkür ederim. Şanlıurfa'ya gelen tüm valilerimiz Eyyüp peygamberi ziyaret edip ziyaretçilerin daha rahat etmesi için çalışmalar yaptı." dedi.

(Kutsal Eyyüpnebi beldesinde Vali Abdullah Erin, Eski, BŞB Nihat Çiftçi,il Jandarma eski alay Komutanı Albay Nuri Öztürk Eyyüpnebi de ki sabır taşına sırtlarını vererek fotoğraf çektirmişlerdi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195