Title of a News Article

Bir rekor daha kırılması bekleniyor!

Bir rekor daha kırılması bekleniyor!
banner206

Turizm denince Türkiye'de akıllara gelen adreslerden birisi olan Şanlıurfa'da, koronavirüs salgınına rağmen rekor kırıldı.

2019 Göbeklitepe yılı ilan edilmesinin ardından Şanlıurfa yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Şanlıurfa İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan öncülüğünden bu sabah bir araya gelen otel işletmecileri bir değerlendirme toplantısı yaptılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesinin sonrasında 2019 yılında sadece Göbeklitepe'ye 400 binin kişinin üzerinde bir ziyaretçi geldi. Pandemi gölgesinde geçen 2020 yılında ise yine bu sayıya yakın ziyaretçi Şanlıurfa'ya geldi. 2021 Ekim ayı itibariyle Göbeklitepe ve müzeleri ziyaret eden kişi sayısı 2019 yılı ziyaretçi sayılarını geçtiği kaydedildi. 

2022 yılı için hazırlıklarını sürdüren Şanlıurfa turizm camiası hedeflerini çok yükseğe dikti. Pandeminin de sona ermesi ümidiyle hazırlıkların sürdüğü Şanlıurfa'da milyon rakamlarını geçecek turist bekleniyor. 

NİTEKLİ PERSONEL YETİŞTİRİLİYOR

Göbeklitepe, Karahantepe, Taş Tepeler, Balıklıgöl, Harran, Halfeti ve birçok turistik alanın ele alındığı istişare toplantısında özellikle konaklama tesislerindeki personel niteliğinin arttırılması ve şehirde ihtiyaç duyuacak personel için Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde eğitim programları düzenlenerek Şanlıurfa'nın önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyacağı nitelikli turizm personeli sayısının arttırılması hedefleri olduğu İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan tarafından vurgulandı. 

Yapılan bu toplantıların sıklıkla yapılacağı bildirildi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2021, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195