Title of a News Article

Birecik'te kadına şiddet ele alındı...

Birecik'te kadına şiddet ele alındı...
banner206

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet işleri Başkanlığı arasında imzalanan, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol” kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Birecik ilçe kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya Başkanlığında, Kaymakamlık Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Uzun, Birecik Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, İlçe Emniyet Müdürü Murat Türker ile protokol kapsamında işbirliği ve eşgüdüm içinde çalışacak kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede öncelikli rol ve sorumluluğu bulunan kurumların gerçekleştirdikleri ve bundan sonra gerçekleştirmeleri gereken faaliyetler görüşülerek 2020-2021 yıllarına dair 7 Temel Hedef ve 75 Faaliyetin gerçekleştirilmesini öngören sunum Birecik İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Ali Güleç tarafından yapıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı doğrultusunda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol" imzalanarak, 2020-2021 yılları için Türkiye genelinde ciddi bir seferberlik başlatıldığını belirten Kaymakamımız Dr. Fatih Çelikkaya, “Birecik’te şiddet mağduru kadınların ve çocukların korunması ve desteklenmesiyle ilgili tüm kurumlarımızın yükümlülüklerini eksiksiz olarak en iyi şekilde yerine getireceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195